Fogadjunk, hogy erre nem is gondolnál! Figyeld, hogyan lehet a legegyszerûbben ezt a finomságot elkészíteni!
Mi történik, ha egy cső kukoricát beteszel a mikróba? Kissé meghökkentő ugyan az ötlet, de garantáljuk, hogy sokkal ízletesebb és ropogósabb nassolni valót kaphatsz, mintha az előrecsomagolt agyonzsírozott változatot vásárolnád.
Rendkívül olcsó, gyors és egyszerű praktika!
Így készítsd!
![]()
Igazán gusztusos már maga a látvány is. Morzsold le vagy fogyaszd úgy, mint a főtt kukoricát!
Néhány érdekesség, amit eddig nem tudtál a pattogatott kukoricáról:
Így is ízesítheted:
Terítsd szét egy tepsiben, fújd le vékonyan olaj spray-vel és csak ezután fűszerezd. Finom sót használj, mert az jobban tapad!
Ha csípősre szeretnéd készíteni, akkor szórj meg 2 liter frissen pattogatott kukoricát másfél-másfél teáskanál sóval, borssal, chiliporral, cayenne borssal.
Ha szalámis ízesítésre vágysz, akkor keverj el 2 evőkanál olvasztott vajat egy apróra vágott gerezd fokhagymával, fél pohárnyi felkockázott szalámival, és 2 evőkanál sajttal. Ezt forgasd össze 2 liter friss pattogatott kukoricával.
Ha másfél evőkanál ezersziget salátaöntet porral keversz 2 liter kukoricát, mindennél finomabb lesz!
Másfél-másfél teáskanál só, currypor, római kömény, fokhagymapor és őrölt koriander összekeverésével Calcuttában érezheted magad.
Ha valami nagyon különlegest szeretnél, akkor egy bögre aprított fehércsokoládé és ugyanennyi feldarabolt kakaós keksz 2 liter pattogatott kukoricával keverve biztosan ízleni fog.
