kulcsár edina
A csokoládé vágykeltõ hatása régóta ismert. Õsi indián kultúrákban forró italként kínálták nászéjszaka elõtt, hogy igazi afrodiziákumként hasson. Mutatjuk az általunk ismert legszenvedélyesebb receptet!
Ez a csodálatosan krémes forró csoki garantáltan felpörgeti a boldogsághormonokat! A kókuszhab a tetején pedig valami csoda! Vidd párodnak az ágyba, és nem marad el a hatás! Forrjatok össze a szerelemben!
Forró csoki házi kókusztejszínhabbal
Marton Adrienn receptje
Mennyiség: 2 főre
Elkészítés : 15-20 perc
Hozzávalók:
1 és 1/2 bögre mandulatej (cukor nélküli)
½ bögre kókusztej
1 vanília rúd kikapart belseje
45 g étcsokoládé (80% vagy magasabb kakaótartalommal)
1ek. kakaó por
45 g méz
Tejszínhabhoz:
150-200 ml kókusztej
1ek. méz
Lépésről lépésre:
1. Előző nap! A kókusztejet öntsd ki egy pohárba és takard le. Tedd 24 órára hűtőbe. A habverésre kijelölt tálat szintén tedd a hűtőbe.
2. Öntsd egy edénybe a mandula- és kókusztejet, a vaníliarúd kikapart belsejét, és lassú tűzön forrald fel. Gyöngyözve főzd még 10 percen át.
3. Az illatos tejet szűrd át!
4. Keverd a tejbe a kakaó port, a csokoládét és a mézet. Melegítsd és kevergesd a tűzhelyen még 5 percig, míg a csokoládé elolvad.
5. Várd meg, míg a csokoládéital besűrűsödik. Majd készítsd el a tejszínhabot.
6. Vedd ki a kókusztejet a hűtőből. Ennyi idő alatt különválik a kókusztejszín és a kókuszvíz. Most csak a tejszínes részt használd, ezt verd habbá az előhűtött tálban. Közben óvatosan csepegtesd bele a mézet.
A csokoládét forrósítsd fel, erre púpozd az édesített kókusztejszín habot. Szitálj rá keserű kakaóport. Mennyei!
Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!
Vagy látogass el a Facebook-oldalára!