Létrehozva: 2016.02.12.

Ettől a kókuszhabos forró csokoládétól fergeteges lesz az éjszakátok!

A csokoládé vágykeltõ hatása régóta ismert. Õsi indián kultúrákban forró italként kínálták nászéjszaka elõtt, hogy igazi afrodiziákumként hasson. Mutatjuk az általunk ismert legszenvedélyesebb receptet!

Ez a csodálatosan krémes forró csoki garantáltan felpörgeti a boldogsághormonokat! A kókuszhab a tetején pedig valami csoda! Vidd párodnak az ágyba, és nem marad el a hatás! Forrjatok össze a szerelemben!

Forró csoki házi kókusztejszínhabbal

Marton Adrienn receptje

Mennyiség: 2 főre

Elkészítés : 15-20 perc

 

Hozzávalók:

1 és 1/2 bögre mandulatej (cukor nélküli)

½ bögre kókusztej

1 vanília rúd kikapart belseje

45 g étcsokoládé (80% vagy magasabb kakaótartalommal)

1ek. kakaó por

45 g méz

Tejszínhabhoz:

150-200 ml kókusztej

1ek. méz

 

Lépésről lépésre:

1. Előző nap! A kókusztejet öntsd ki egy pohárba és takard le. Tedd 24 órára hűtőbe. A habverésre kijelölt tálat szintén tedd a hűtőbe.

2. Öntsd egy edénybe a mandula- és kókusztejet, a vaníliarúd kikapart belsejét, és lassú tűzön forrald fel. Gyöngyözve főzd még 10 percen át.

 3. Az illatos tejet szűrd át!

4. Keverd a tejbe a kakaó port, a csokoládét és a mézet. Melegítsd és kevergesd a tűzhelyen még 5 percig, míg a csokoládé elolvad.

5. Várd meg, míg a csokoládéital besűrűsödik. Majd készítsd el a tejszínhabot.

6.  Vedd ki a kókusztejet a hűtőből. Ennyi idő alatt különválik a kókusztejszín és a kókuszvíz. Most csak a tejszínes részt használd, ezt verd habbá az előhűtött tálban. Közben óvatosan csepegtesd bele a mézet.

A csokoládét forrósítsd fel, erre púpozd az édesített kókusztejszín habot. Szitálj rá keserű kakaóport. Mennyei!

Ha szeretnél még több egészséges ételt kipróbálni, kukkants be Marton Adrienn honlapjára!

Vagy látogass el a Facebook-oldalára!

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek