Létrehozva: 2016.02.14.

Az egészség új csodafegyvere a zeller! Kilófaló receptek!

A tavasz új diétás nagyágyúja az egyszerû magyar zeller! Hihetetlenül egészséges gumójában alig van szénhidrát, viszont rengeteg életerõt adó vitamint és tápanyagot tartalmaz. Jöjjenek a legjobb zelleres receptek, melyekkel hipp-hopp megszabadulhatsz a fölösleges kilóktól!

Érdemes feltankolnod a fürdőruha szezon előtt a leghatásosabb karcsúsító zöldségből, ez pedig nem más, mint a zeller! A cukkini  és a karfiol harcostársa a fogyókúrában: megújuláshoz, méregtelenítéshez a legjobb ötlet!

Minimális kalóriát tartalmaz, remekül nyugtatja az idegeket, ráadásul még az étvágyat is csökkenti!

Magas rosttartalma felgyorsítja az anyagcseréd, vízhajtó hatása pedig segít kitisztítani a szervezetedben lerakodott salakanyagokat.

Leghatékonyabban veszi fel a harcot a narancsbőrrel szemben!

10 dkg gumós zeller 16,  egy zellerszár mindössze 6 kalóriát tartalmaz!

Nyersen is érdemes rendszeresen zellert fogyasztanod, de változatos, finom ételeket is készíthetsz belőle. Mutatjuk a legjobb zelleres recepteket:

Zeller chips

Hámozd meg a zellert és zöldséggyalun szeleteld vékony karikákra. Sóval, fűszersóval szórd meg, majd terítsd a zellerlapkákat egy sütőpapírral bélelt tepsiben. Vékonyan permetezd meg olajjal, majd 200 fokon süsd készre.

Zellerkrém leves

1 nagyobb zellergumót kockázz fel kis darabokra, tedd fel főni, fűszerezd sóval, borssal, ízlés szerinti fűszerekkel - akár curryt és római köményt is adhatsz hozzá. Ha megpuhult, öntsd fel vízzel, vagy húslével és botmixer segítségével turmixold krémesre. Végül főzd össze 2 dl főzőtejszínnel és a tetejére szórj frissen vágott zeller zöldet.

Töltött zellerszár

1 pohár natúr joghurtot keverj össze 10 dkg juhtúróval. Ízesítsd apróra vágott zellerlevéllel, sóval, borssal, pirospaprikával. A krémmel töltsd meg a halványító zellerszárakat.

Zeller ropogós

1 nagyobb megtisztított zellergumót nagy lyukú reszelőn reszeld le. Keverj hozzá 1 tojást, 1 duci zúzott fokhagymát, sót, borsót, 1 csokor apróra vágott petrezselymet. Tegyél hozzá 3-4 evőkanál zabpehelyliszttel és kevés vízzel keverd össze, hogy egy jó állagú masszát kapj. Formázz belőle pogácsákat és kevés kókuszzsírban süsd ropogósra. Készítheted muffin formában is, sütőben sütve.

Pikáns zellersaláta

1 zeller gumót, 2 almát, 1 uborkát  és 1 fej lila hagymát vágj vékony csíkokra. Fűszersóval ízesítsd. Készíts öntetet 1/2 citrom,  3 kanál olíva olaj és egy ujjnyi reszelt gyömbérből. Forgasd össze a salátával, tedd a hűtőbe 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.

Zeller püré

Pucold meg a zellert és vágd kisebb darabokra. Kevés sós vízben párold puhára. Krumplinyomon törd át a megfőtt zellert, majd kevés tejjel és vajjal keverd krémesre. Sózd, borsozd, kis szerecsendióval ízesítsd, ízlésed szerint.

Sült zeller 

Krumpli helyett készítsd el a zeller sült változatát. Vágd hasábokra a zellert, fűszersóval szórd meg, majd terítsd szét sütőpapírral bélelt tepsiben. Permetezd meg olíva olajjal és süsd készre.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot, késsel fenyegette, gyakran bezárta - borzalmas részletek

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

borsonline.hu

"Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

hirtv.hu

Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

vg.hu

Brutális baleset Baltimore-ban: több kilométeres híd omlott össze – videó

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

astronet.hu

Április havi horoszkóp: nagy felismeréseket tehetünk

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-