Létrehozva: 2016.01.28.

Nem hiszed el, miből készül a tél legjobb fasírtja!

Ez a finomság pillanatok alatt elkészül, ebédre és vacsorára is nagyon finom. Eheted fõételnek, köretként vagy fõzelék mellé. Könnyû, egészséges és elronthatatlan.

Szerző Ripost

A brokkoli a téli időszak egy kedvelt zöldsége, amiből érdemes lenne, heti rendszerességgel valami finomságot készíteni, hiszen rendkívül egészséges.

  • Remek immunerősítő, ami a vitaminokban szűkölködő téli hónapokban különösen fontos.
  • Bőrfiatalítóként, szépségmegőrzőként éppúgy értékes, mint csonterősítőként. 
  • Rendkívül magas antioxidáns-tartalma következtében az ízületi gyulladások leküzdésében is hasznos.
  • A magas vérnyomással küzdőknek is kötelezően kellene fogyasztani.
  • A szürke hónapokban jelentkező fáradékonyság ellen pedig különösen fontos a fogyasztása.
  • Hozzávalók:

  • 2 bögre nyers vagy fagyasztott brokkoli
  • 1 nagy tojás
  • 1/4 bögre felaprított hagyma
  • 2/3 bögre morzsa
  • 1/3 bögre reszelt sajt
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tepsibe simíts sütőpapírt

    2. Egy percre mártsd a brokkolit forró vízbe majd öblítsd le hideg vízzel, és tedd aprítókéses robotgépbe, morzsold össze.

    2. A hozzávalókat tedd egy keverőtálba és keverd össze.

    3. Vizes kézzel formázz kis hengereket és tedd a sütőpapírra.

    4. 18-24 perc alatt süsd ropogósra, félidőben forgasd meg őket.

    Tálald ketchuppel vagy tartármártással!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek