RETRO RÁDIÓ

Nem hiszed el, miből készül a tél legjobb fasírtja!

Nem hiszed el, miből készül a tél legjobb fasírtja!
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2016. 01. 28. 12:08

Ez a finomság pillanatok alatt elkészül, ebédre és vacsorára is nagyon finom. Eheted fõételnek, köretként vagy fõzelék mellé. Könnyû, egészséges és elronthatatlan.

A brokkoli a téli időszak egy kedvelt zöldsége, amiből érdemes lenne, heti rendszerességgel valami finomságot készíteni, hiszen rendkívül egészséges.

  • Remek immunerősítő, ami a vitaminokban szűkölködő téli hónapokban különösen fontos.
  • Bőrfiatalítóként, szépségmegőrzőként éppúgy értékes, mint csonterősítőként. 
  • Rendkívül magas antioxidáns-tartalma következtében az ízületi gyulladások leküzdésében is hasznos.
  • A magas vérnyomással küzdőknek is kötelezően kellene fogyasztani.
  • A szürke hónapokban jelentkező fáradékonyság ellen pedig különösen fontos a fogyasztása.
  • Hozzávalók:

  • 2 bögre nyers vagy fagyasztott brokkoli
  • 1 nagy tojás
  • 1/4 bögre felaprított hagyma
  • 2/3 bögre morzsa
  • 1/3 bögre reszelt sajt
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • ELKÉSZÍTÉS:

    1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tepsibe simíts sütőpapírt

    2. Egy percre mártsd a brokkolit forró vízbe majd öblítsd le hideg vízzel, és tedd aprítókéses robotgépbe, morzsold össze.

    2. A hozzávalókat tedd egy keverőtálba és keverd össze.

    3. Vizes kézzel formázz kis hengereket és tedd a sütőpapírra.

    4. 18-24 perc alatt süsd ropogósra, félidőben forgasd meg őket.

    Tálald ketchuppel vagy tartármártással!

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.