tóth gabi
Ez a kenyérke nem tartalmaz lisztet, de szendvics alapanyagként, köretként vagy nassolnivalóként is kitûnõ választás.
A diéta az életmódváltás legnehezebb része talán, hogy elhagyjuk a kenyeret. Nem véletlenül aratott akkora sikert világszerte a felhőkenyér. Ez a recept egy remek alternatíva, ha ízes, de lisztmentes falatokra vágysz, melyek szendvicsként és önmagukban is megállják a helyüket.
Hozzávalók
2 tojás
1 csipet sütőpor
2 evőkanál krémsajt
1/2 evőkanál fokhagymapor, melyet persze kiválthatsz préselt fokhagymával is
1/2 evőkanál oregano
3 szelet mozzarella
2 evőkanál vaj
Elkészítés
Melegítsd elő a sütőt 160 fokra.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.
Válaszd ketté a tojásokat, a tojásfehérjéket a sütőporral verd kemény habbá.
Keverd krémesre a tojássárgákat a krémsajttal.
Óvatosan add egymáshoz a két keveréket, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
A sütőpapírra halmozz egymástól kényelmes távolságra kis adagokat, 18-20 percig süsd aranybarnára.
Amíg sülnek a kenyérkék, olvaszd fel a vajat egy serpenyőben. Keverd hozzá a fokhagymást és az oreganót.
Nyisd ki a sütőt, kend a kenyérkék tetejére a fokhagymás vajat, és fél-fél szelet mozzarellát.
Süsd tovább a fokhagymás, vajas, sajtos kenyérkét további 2 percig, amíg a sajt szépen megolvad és megpirul a tetejükön. Apró magvakat is szórhatsz rá.
Friss petrezselyemmel és reszelt parmezánnal meleg rágcsálnivalóként vagy köretként fogyaszthatod, de akár szendvicsként, zöldségekkel megpakolva is remekül megállják a helyüket.