ÉLETMÓDI

Szuper olcsó kiruccanások Európába: Fedezz fel titkos helyeket!

Izgalmas és érdekes úti célok, tömegturizmustól érintetlen helyeken. Kellemes romantikus hétvége, kedvező áron!
  • Szerző: Ripost

Ha egy olyan hétvégi vagy pár napos kiruccanási helyszínt keresnél, ahol nem kell mélyen a pénztárcádba nyúlni, akkor ne is keress tovább! Mutatjuk a legjobb ár-érték arányú európai helyszíneket, ahova gyerekjáték eljutni.

1. Szófia

A bolgár főváros nem sok utazó listáján szerepel, mivel Szófiában nem találunk világhíres turisztikai látványosságokat, viszont a hangulatos belváros pezsgő életébe érdemes egy kicsit belekóstolni. A városban a közbiztonság teljesen jó, a helyiek szívesen fogadják a külföldi látogatókat.

2. Krakkó

Krakkó nem véletlenül Lengyelország leglátogatottabb turisztikai helyszíne, hiszen kultúrájával, régi épületeivel, kedvező szállás- és étteremáraival, illetve kiváló éjszakai életével kiemelkedik a régióból.  

3. Szarajevó

Szarajevót idáig elég nehéz volt megközelíteni Magyarországról, hiszen a bosnyák autóutak minősége nem éppen a legjobb, viszont ma már fapados járat köti össze a bosnyák és a magyar fővárost. A hegyekkel körülölelt Szarajevó óvárosa visszarepít az időbe, ahol csodás bazársoron nézelődhetünk és finom balkáni ételeket kóstolhatunk.

4. Kijev

Kijev az elmúlt években nem a turizmusa miatt került a hírekbe, viszont a város jelenleg nyugodtnak mondható, úgyhogy érdemes felvenni az utazási bakancslistára. Az ukrán fővárosban biztos, hogy nem fogunk csalódni, a lélegzetelállító hagymakupolás templomokat mindenképp iktassuk bele a városnézésbe.

És ezeket olvastad már?