ÉLETMÓDI

Most kiderül, hogy miért Európa csodája a francia Riviéra

A francia Riviéra Európa egyik legszebb partszakasza, amely nemcsak a fényûzésről, hanem bájos halászfalvakról, csodás strandokról és pazar kilátással rendelkező, hegyre épült településekről is híres.
  • Szerző: Ripost

Most megmutatjuk, hogy mi az, amit nem szabad kihagyni a környékre látogatóknak.

1. Cannes

A Riviéra világhírű települése, ahol minden évben megrendezésre kerül a Cannes-i Filmfesztivál. A hírnév ellenére a városban ügyelnek a tradíciók megtartására. A legfőbb látnivaló az óváros, a kikötő és a Rue Meynadier sétálóutca. A filmfesztiválra pedig a Chemin des Étoiles sugárúton található kézjegyek emlékeztetnek.

2. Nizza

Nizza a Riviéra nyüzsgő fővárosa. Sokan itt helyezik el a bázisukat és innen fedezik fel a környék látnivalóit. A várdomb tetejéről csodálatos kilátás tárul elénk, ahonnan az egész nizzai partszakaszt és a kikötőt is megcsodálhatjuk. A város tömegközlekedése kiváló, a környező településeket is egyszerűen megközelíthetjük.

3. Menton

Mentont a hangulatos kertjeiért és parkjaiért, illetve a különböző színekben pompázó óvárosáért érdemes felkeresni.

4. Eze

Eze falu a partról egy kb. 40-50 perces túrával is megközelíthető,  közben lélegzetelállító panorámában gyönyörködhetünk. A fáradalmakat a középkori település elragadó utcáiban, vagy egy partra néző kávézóban kipihenhetjük, majd a sétát folytassuk tovább a botanikuskertbe.

5. Peillon

Peillon falucskát szintén a hegyekbe, egy szikla tetejére építették. A középkorban erődfaluként funkcionált, hiszen innen jól be lehetett látni a környéket. Mondanunk sem kell, hogy a kilátás fantasztikus.

6. Antibes

Antibes is egy hangulatos óvárossal és szép tengerparttal büszkélkedhet, továbbá a város érdekessége, hogy Pablo Picasso is itt élt egy darabig, és több művét a helyi múzeumnak adományozta.

7. Villefranche-sur-mer

Villafranche-sur-mer strandját a Riviéra legszebbjeként emlegetik, a víz kristálytiszta, illetve a környék kavicsos partjaival ellentétben itt homokos tengerparton pihenhetünk.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?