ÉLETMÓDI

Így juthatsz el a világ legszebb tájaira teljesen ingyen!

Nincs pénzed utazni, de kíváncsi vagy a nagyvilágra? Ne add fel álmaidat, hiszen számos lehetőség kínálkozik arra, hogy ingyen utazhass. Sőt, még neked fognak fizetni érte! Vállalj munkát külföldön!
  • Szerző: Ripost

Sok ember álma, hogy egyszer majd a hobbija legyen a munkája és abból tudjon megélni. Ha ez a hobbi történetesen az utazás, a világ felfedezése, akkor olyan munkát kell választani, ami mindezt lehetővé teszi. Jó néhány szakmában el tudsz helyezkedni több hónapra, esetleg néhány évre külföldön és közben felfedezheted a legklasszabb helyeket! Most a teljesség igénye nélkül bemutatunk néhány foglalkozást, melyekkel bárki világutazóvá válhat.

1. Óceánjáró, folyami üdülőhajó

Pincér, bárpultos, takarító vagy animátori munkákat végezhetsz, a szabadnapokon pedig felfedezheted a környéket. Mivel a munka többnyire szezonális, ezért két szezon között lesz pár szabad hónapod, amit akár szintén utazással tölthetsz.

2. Pincér

Turisztikaliag felkapott helyszíneken akár már minimális nyelvtudással is kaphatunk munkát éttermekben és bárokban. A lehetőségeket a helyszínen keressük, hiszen lehet, hogy már következő nap kezdeni kell.

3. Animátor

Ha szeretsz emberekkel foglalkozni, akkor jelentkezz animátornak valamelyik nagy hotellánchoz. A feladat többnyire a turisták szórakoztatása. Sok helyre, például Görögországba, Olaszországba vagy Spanyolországba kimondottan magyarokat keresnek, akik majd a magyar turistákkal foglalkoznak.

4. Fitneszedző

Ha a sport iránti szereteted szívesen átadnád az embereknek, akkor miért is ne csinálhatnád ezt külföldön? Érdemes besétálni külföldiek által látogatott edzőtermekbe vagy hotelekbe és érdeklődni a lehetőségekről.

5. Szabadúszó fordító

Ha jól tudsz egy idegen nyelvet, akkor fordítási munkákból is fent tudod tartani magad, melyet a világ bármely pontjáról tudsz végezni.

6. Angoltanár

Ha jól tudsz angolul, akkor bizonyos fejlődő országokban akár végzettség nélkül is taníthatod a nyelvet. Ha több pénzt szeretnél keresni, akkor viszont már megéri a papírral nekivágni a tervnek.

7. Working holiday vízum

Magyarok számára Új-Zélandra, Ausztráliába, Tajvanra, Dél-Koreába és nemsokára Chilébe is elérhető ez a fajta vízum, mellyel az említett országokban 1 éven keresztül legálisan dolgozhatsz és pénzt kereshetsz.

8. Utcai árus

Ha szeretsz ékszereket vagy egyéb ötletes tárgyakat készíteni, akkor próbáld meg eladni őket külföldön az utcán.

9. Au-pair

Ha szívesen foglalkozol gyerekekkel, akkor jelentkezz au pairnek. Szállásra nem kell majd költened, hiszen egy családnál fogsz lakni. Az interneten direkt erre specializálódott weboldalakon tudsz családokat keresni.

10. Bűvész, utcai előadó, zenész

Tudsz valami olyan érdekeset, amire rácsodálkoznak az emberek? Szeretsz szerepelni? Akkor irány az utca és mutasd be a tudásod. Ha tetszik a közönségnek az előadásod, akkor meghálálják majd egy kis apróval.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?