ÉLETMÓDI

7 fontos szempont: Így találhatsz szuper szállást a nyaraláshoz

Legyen olcsó és színvonalas, netán közel essen a tengerparthoz? A megfelelő szállás kiválasztása az egyik legfontosabb része az utazás megtervezésének. Egyetlen rossz döntés is képes teljesen tönkre vágni a nyaralást!

Egy sor szempontot figyelembe kell venni a tökéletes szállás kiválasztásakor: ár, elhelyezkedés, felszereltség, ellátás, stb. A hatalmas kínálatban pedig könnyű elveszni.

Megpróbálunk egy kis segítséget nyújtani! Fuss végig ezeken a pontokon! Így időt és pénzt spórolhatsz a foglalással!

1. Először is döntsd el, hogy mit szeretnél!

Mielőtt elkezded a keresgélést, tisztázd a legfontosabbat: pihentető nyaralásra vágysz egy kényelmes helyen, vagy inkább egy kalandos utazásra, ahol mindent magadnak kell leszervezni? Belevetnéd magad a helyi kultúrába is, vagy inkább csak élveznéd a jó időt és a strandot?

2. Fontos, hogy mennyi időre utazol

Egy hosszú kiruccanás sokkal többe fog kerülni, ha szállodában akarsz foglalni. Ha csak pár napra mész, akkor lehet, hogy érdemesebb egy drágább, de megfelelő helyen található szállást választani, így spórolhatsz a közlekedési költségeken és e mellett még időt is nyersz.

3. Határozd meg, mennyi pénzt szánsz az utazásra!

Illetve azon belül is a szállásra. Mindig ellenőrizd le, hogy pontosan mi tartozik bele az árba amit kifizetsz. Hiszen előfordulhat hogy az egyik szállás egy picit drágább, de ár magába foglalja a reggelit és esetleg egyéb szolgáltatásokat is. Ez esetben már megéri gondolkozni a költségesebb hoteleken. A legtöbb szálláskereső oldalon lehetőséged nyílik árspecifikusan keresni, így még könnyebben megtalálhatod a megfelelő hotelt magadnak.

4. Jelöld meg minőségi elvárásaidat

Nem csak hotelben, de vendégházakban, magánszállásokon, apartmanban, hostelekben, kempingben vagy akár kollégiumokban is alhatsz néhány napig. Ha tudod az utazásod pontos anyagi kereteit, akkor könnyebben tudsz dönteni, hogy melyik szálláslehetőség a megfelelő. A kis pénzből gazdálkodóknak a kempingeket és a hostelek közös- vagy privát szobáit érdemes választani, a közepes büdzsével rendelkezőknek a vendégházakat vagy a magánszállásokat, magasabb költségvetés esetén pedig a több csillagos hotelek között érdemes keresgélni. A szálláskereső oldalakon lehetőséged van csillagok alapján és a szállás minősége szerint is keresni.

5. Szálláskeresés

Ha megválaszoltad az első 4 pontot, akkor jöhet a tényleges keresgélés. Szálláskereséshez a utazomajom oldalt ajánljuk, hiszen ez egy gyűjtő oldalként funkcionál, mely az összes nagy szálláskereső oldalon keres lehetőségeket, ezáltal kilistázza neked a legkedvezőbb találatokat.

6. Értékelések

Foglalás előtt mindig olvasd el a korábbi vendégek véleményét! Így könnyebben kiszűrheted a nem megfelelő szállásokat.

7. Foglalás

A foglalást követően könnyen kapcsolatba léphetsz a szállás vezetőségével. Ha bármilyen kérdésed lenne, akkor ne tétovázz, levélben vagy telefonon tedd fel őket! A legtöbb szállás bizonyos időszakon belül ingyenesen lemondható, ha valamiért mégse tudnál elmenni vagy úgy érezed, hogy rosszul döntöttél, még akkor is van lehetőséged visszalépni anyagi veszteség nélkül.

És ezeket olvastad már?