ÉLETMÓDI

4 hely Skóciában, amit minden Harry Potter rajongónak látnia kell

Az Egyesült Királyság gyakorlatilag kötelező úti cél a Harry Potter rajongóknak, de a londoni King's Cross pályaudvaron kívül is bőven van még mit felfedezni!
  • Szerző: Ripost

Skóciát is érdemes fölkeresni venni, hiszen ott is rengeteg forgatási helyszínt látogathatunk meg, továbbá gyönyörködhetünk a régió csodálatos természeti adottságaiban is. Budapestről fapados járattal Glasgow-ba és Edinburgh-ba is könnyen el tudunk jutni, ahonnan egy bérelt autóval akár egy nap alatt is bejárhatjuk a lenti célpontokat.

1. Loch Etive

A tó északi oldalán vették föl a halál ereklyéiben látható erdei jelenetet, amikor Harry, Ron és Hermione a horcruxok felkutatására közben bujkál.

2. Glen Coe

Glen Coe-ban több jelenetet is forgattak, itt kapott helyet Hagrid kunyhója és a Hogwarts bejáratához vezető híd is.

3. Fort William

Fort Williamban a Hogwarts Express jeleneteit vették föl, ahol akár mi is vonatra pattanhatunk és átélhetjük a filmbéli eseményeket. A vonat Glenfinnanon keresztül Mallaigba közlekedik, út közben pedig hangulatos kis skót falvak között robog. A híres viaduktot Glenfinnanban láthatjuk.

4. Loch Eilt

A Loch Eilt tónál a Hogwarts kültéri jeleneteit forgatták, illetve itt láthatjuk azt a szigetet, ahol a filmben Dumbledor sírja feküdt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?