ÉLETMÓDI

Mindenki kiakad ezen a KRESZ példán, te meg tudod oldani?

Elsőre senki nem gondolná, mennyire becsapós ez a KRESZ példa. Pedig az emberek többsége rossz választ ad a kérdésre. Teszteld te is a tudásodat!
címkék:
  • Szerző:

Akármilyen rutinos egy sofőr, ez a KRESZ példa könnyen lehet, hogy kifog rajta. Pedig rettentő egyszerűnek tűnik, mindössze néhány autó áll a lámpás kereszteződésben; naponta kerül ilyen helyzetbe egy vezető. A kérdés csupán annyi: melyik autó kanyarodhat le jobbra a három közül? Alaposan nézd meg a képet, válaszold meg a kérdést; a helyes megoldást lent találod.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Alaposan feladja a leckét ez a KRESZ példa.

A többség erre azt szokta mondani, hogy a C jelű, hiszen a tábla szerint csak ő haladhat jobbra; mások szerint mindhárom, csak a megfelelő sorrendben. Nos, a helyes válasz, hogy egyik se: hiszen, ha alaposan megnézted a képet, akkor láthattad, hogy a C jelű kocsinak valóban jobbra mutat a kötelező haladási irány tábla – viszont a lámpa éppen piros. Egyébként ilyen helyzeteket élesben nem valószínű, hogy benéz egy sofőr, hiszen a többség elsősorban a lámpákat, és csak az után figyeli a táblákat; de így, mint KRESZ példa, igencsak feladja a leckét.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?