ÉLETMÓDI

Szinte mindenki elhasal ezen a KRESZ-feladaton, te tudod a helyes választ?

Első ránézésre pofonegyszerűnek tűnik ez a KRESZ-feladat; de aztán szinte mindenki megbukik rajta. Tedd próbára magad te is!
címkék:
  • Szerző:

Kevés rutinos sofőr gondolná, mennyire feladja a leckét ez a látszólag pofonegyszerű KRESZ-feladat. Ránézésre ugyanis egyszerű a képlet, sőt, a való életben is számtalan ilyen helyzet adódik. A szituáció azonban eléggé trükkös, hiszen több szabálynak is meg kell felelni. Nézz rá a képre, és gondold át, milyen sorrendben haladhatnak át a járművek a kereszteződésen. A kép után mutatjuk a megoldást is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Alaposan megizzasztja a sofőröket ez a KRESZ-feladat.

A legtöbben azzal rontják el a választ, hogy szerintük a C jelű motoros haladhat át a kereszteződésen elsőként, mert egyenesen halad. Azonban a sorrend nem ez; a KRESZ-feladat megoldása az, hogy elsőnek az A jelű autó, aztán a B jelű kisteherautó mehet, és a legvégén a C jelzésű motoros. Ugyanis az A jelű jármű kanyarodó főútvonalat készül elhagyni, és a KRESZ (1/1975. (II.5.) KPM-BM együttes rendelet szerint elsőbbsége van ebben az esetben. A B és a C jelű járművekre pedig a jobbkéz-szabály érvényes: tehát az A után a B jelű kisteherautó mehet, a legvégén pedig a motoros.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?