tóth gabi
Eszméletlen finom és nagyon egyszerű elkészíteni, ez a süti mindent visz!
Amikor beáll télen a tartós hideg, az ember semmi másra nem vágyik, mint belépni egy jó meleg, süteményillatú konyhába. Még boldogabbá teszi az ember szívét, ha épp ez a pihe-puha mákos süti várakozik porcukorral meghintve az asztalon. A receptet a profi háziasszonyokat tömörítő Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban osztotta meg egy Valéria nevű felhasználó, a sütemény fotója láttán pedig nagyon sokan azonnal követelték a receptet. Ezen nem is csodálkozunk!
Tejfölös-mákos-almás kevert süti
HOZZÁVALÓK:
10 dkg darált mák
10 dkg porcukor
10 dkg liszt
2 tojás
1 dl olaj
2 dl tejföl
1 citrom reszelt héja és leve
1/2 cs sütőpor
csipet só
1 cs. vaníliás cukor
3 alma
ÍGY KÉSZÜL
1. Habverő segítségével dolgozzuk össze alaposan a sütitészta hozzávalóit.
2. Reszeljünk a tésztába 3 db almát és forgassuk vele össze.
3. Az almával kevert tésztát öntsük olajozott-lisztezett tepsibe, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 30-35 perc alatt lesz kész.
TIPP: Mák helyett dióval is nagyon finom!