Létrehozva: 2020.12.02.

Tejfölös-almás-mákos kevert süti a december sztárja, ilyen finomat még nem ettél

Eszméletlen finom és nagyon egyszerű elkészíteni, ez a süti mindent visz!

Amikor beáll télen a tartós hideg, az ember semmi másra nem vágyik, mint belépni egy jó meleg, süteményillatú konyhába. Még boldogabbá teszi az ember szívét, ha épp ez a pihe-puha mákos süti várakozik porcukorral meghintve az asztalon. A receptet a profi háziasszonyokat tömörítő Vali hagyományos konyhája Facebook csoportban osztotta meg egy Valéria nevű felhasználó, a sütemény fotója láttán pedig nagyon sokan azonnal követelték a receptet. Ezen nem is csodálkozunk!

Tejfölös-mákos-almás kevert süti

HOZZÁVALÓK:

10 dkg darált mák

10 dkg porcukor

10 dkg liszt

2 tojás

1 dl olaj

2 dl tejföl

1 citrom reszelt héja és leve

1/2 cs sütőpor

csipet só

1 cs. vaníliás cukor

3 alma

ÍGY KÉSZÜL

1. Habverő segítségével dolgozzuk össze alaposan a sütitészta hozzávalóit.

2. Reszeljünk a tésztába 3 db almát és forgassuk vele össze.

3. Az almával kevert tésztát öntsük olajozott-lisztezett tepsibe, majd tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. 30-35 perc alatt lesz kész.

TIPP: Mák helyett dióval is nagyon finom!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek