tóth gabi
A vasárnapi rántott húsra nem csak az íze miatt emlékszel? Máig kísért a konyhából jövő olajszag? Íme, néhány ötlet, hogy legközelebb ne maradjon kellemetlenség a sütés után.
Nagymamáinknak rengeteg jó ötlete volt a konyhában, miért ne használnád ezeket a praktikákat? Előzd meg, hogy a sütést követően az olajos szag a lakás egész területét áthatva kellemetlenséget okozzon! Tippek:
1. Sütés előtt a hideg olajba helyezz kis almagerezdeket, majd a felforrósodott olajban süsd meg a húst. Így megelőzheted a kellemetlen szagok terjedését.
2. A palacsintasütés miatt sem árt, ha megtisztítod a levegőt. Tegyél egy lábast a tűzhelyre, töltsd meg vízzel, majd karikázz bele egy citromot, esetleg dobj hozzá mentalevelet. A forró, citromos víz gőzétől annyi a makacs olajszagnak! Miután a víz felforrt, zárd el a gázt, és hagyd kihűlni a főzetet.
3. Esti sütés után, a szellőztetést követően hagyj a konyhában éjszakára szódabikarbónát és kávészemeket egy tálban. A sült szag a konyhából reggelre biztosan távozik.