RETRO RÁDIÓ

Szuper ötlet, hogy ne legyen olajszag a konyhában

rántott hús
Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2020. 03. 08. 10:30

A vasárnapi rántott húsra nem csak az íze miatt emlékszel? Máig kísért a konyhából jövő olajszag? Íme, néhány ötlet, hogy legközelebb ne maradjon kellemetlenség a sütés után.

Nagymamáinknak rengeteg jó ötlete volt a konyhában, miért ne használnád ezeket a praktikákat? Előzd meg, hogy a sütést követően az olajos szag a lakás egész területét áthatva kellemetlenséget okozzon! Tippek:

Fotó: Pixabay.hu

 

1. Sütés előtt a hideg olajba helyezz kis almagerezdeket, majd a felforrósodott olajban süsd meg a húst. Így megelőzheted a kellemetlen szagok terjedését.

2. A palacsintasütés miatt sem árt, ha megtisztítod a levegőt. Tegyél egy lábast a tűzhelyre, töltsd meg vízzel, majd karikázz bele egy citromot, esetleg dobj hozzá mentalevelet. A forró, citromos víz gőzétől annyi a makacs olajszagnak! Miután a víz felforrt, zárd el a gázt, és hagyd kihűlni a főzetet.

3. Esti sütés után, a szellőztetést követően hagyj a konyhában éjszakára szódabikarbónát és kávészemeket egy tálban. A sült szag a konyhából reggelre biztosan távozik.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.