ÉLETMÓDI

Megszólalt a tudomány: Kiderült, miért hideg az ágyban minden nő feneke

Akármennyire is imádják a férfiak ezt a női testrészt, egy dolgot mindannyian tapasztaltak: hogy rettentően hideg, amikor összebújnak a takaró alatt. Most fény derült rá, hogy miért...
címkék:
  • Szerző:

Különös kérdést vetett fel egy férfi egy online fórumon: elmesélte, hogy amikor elalvás előtt összebújnak kiflipózban a kedvesével, eszméletlen hidegnek, borzongatónak érzi a nő fenekét. Kiderült, hogy ezzel egyáltalán nincs egyedül, mondhatni, világméretű a jelenség: a legtöbb nő feneke rettentő hideg tud lenni, főleg a jeges téli estéken. Egy szakértő elárulta, mi áll a hideg-popsi jelenség hátterében.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123Rf

A huncut zsírpárnák tehetnek róla

A Daily Mail magazinnak nyilatkozó szakértő, Dr. Clare Morrison szerint a hideg-fenék jelenség teljesen természetes, és szinte minden nőt érint. Méghozzá azért, mert míg a férfiak szervezete a zsírt derék felett raktározza, addig a nőké a csípőn és a farpofákon. Márpedig a zsír sokkal jobb hőszigetelő, mint az izom; azaz kevésbé melegszik fel. Mivel a nők testhője alapból kevesebb néhány fokkal, mint a férfiaké, így igencsak jeges élmény, amikor összebújnak.

Egyre hidegebb lesz a popsi

Nem csupán a hideg fenék mutatja, hogy a nők fázósabbak; egy téli napon sokkal jobban be kell öltözzenek, mint a férfiak. Ugyanis a hőt az izmok tudják hatékonyan fejleszteni, márpedig a nők izomtömege kisebb, mint a teremtés koronáié. Ráadásul a szakértő szerint a korral nem javul a helyzet, sőt, romlik: ahogy közeledik egy nő a változó kor felé, úgy lesz egyre lassabb a vérkeringése, ez pedig egyre hidegebb fenékhez vezet.

Az edzés nem segít

Logikusnak tűnhet, hogy elmúlik a jelenség, ha a nő keményen edzeni kezd popsira; de ez nem segít a helyzeten. Bár edzés közben valóban felmelegszik a nők hátsó fele, de korántsem annyira, mint a test többi része; ráadásul az izzadás miatt pár perccel az edzés után újra ki is hűl. Pluszban akármennyit edz, a fenéktáji zsírtömeg mindig magasabb lesz, mint a férfiaké. Tehát nem marad más megoldás, mint szorosan összebújni, jól betakarózni, és alaposan felmelegíteni egymást…

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?