ÉLETMÓDI

Itt a megcsalás új módszere: Így tünteti el párod előled a pénzt

Jobban belegondolva, semmi újdonság nincs benne, csak eddig senki nem beszélt róla. Pedig nemcsak hónapokig tartó, elmérgesedett vitához vezethet, de váláshoz is. A legújabb kutatás eredményei döbbenetesek...
  • Szerző: Ripost

A megcsalás megsemmisítő érzés, az áldozat úgy érzi, kirántották alóla a szőnyeget. Azonban nem csupán az számít hűtlenségnek, ha valaki párja szeretkezik egy harmadikkal; van egy olyan formája, ami legalább annyira súlyos, mint a szex egy idegennel, mégsem beszélnek róla. Ez pedig nem más, mint az anyagi megcsalás.

A kifejezést egy pszichológiai kutatásban vesézték ki; a jelenség lényege, hogy a pár egyik tagja, vagy akár mindketten hazudnak az anyagiakról. Szakértők szerint egy igencsak gyakori jelenségről van szó, aminek legtöbbször veszekedés, de sokszor válás is lehet a vége. Hiszen pénzügyekben becsapni a másikat pontosan olyan árulás, mint félrelépni.

A kutatásból az is kiderült, milyen pénzügyi hűtlenségek fordulnak elő leggyakrabban. A lista élén szerepel például az az eset, amikor a férfi vagy a nő vesz egy új cuccot, de azt állítja a párjának, hogy használtat vett. A második leggyakoribb esetben a pár egyik fele eldugja a blokkokat, számlákat. Kegyetlen hűtlenségnek számít, ha az egyik fél kivesz a közös megtakarításokból úgy, hogy nem szól róla a másiknak, de kiverheti a biztosítékot egy titokban tartott hitel, hitelkártya, vagy megtakarítás is.

A kutatás szerint azok is sokan vannak, akik eltitkolják fizetésemelésüket a párjuk elől, és sokan úgy szerencsejátékoznak, hogy nem mondják meg a másiknak. A kutatásból az is kiderült, hogy az Egyesült Államokban élők ötven százaléka követett már el hasonló hűtlenséget a párjával szemben.

Szakemberek szerint az ilyen hűtlenségekből fakadó viták oka, hogy ha két ember összekerül, pénzköltésben- és kezelésben is össze kell csiszolódjanak. Hiszen lehet, hogy a pár egyik felét úgy nevelték, hogy szigorú költségvetést vezessen, míg a másik egész életében szórta ész nélkül a pénzt. Pszichológusok szerint ugyanúgy le kell ülni megbeszélni a dolgokat, mint a párkapcsolat többi kérdésében, és akkor elkerülhető, hogy a pár pénzügyeken egymás torkának ugorjon.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?