ÉLETMÓDI

Így követi a Facebook, mikor szexeltél utoljára

A Facebook nem csak az ismeretségi körödet képes feltérképezni, hanem azt is, mikor voltál együtt utoljára a pároddal, és milyen módszerrel védekeztek. De vajon honnan szerzi be ezt az érzékeny információt?
címkék:

A menstruációs napló appok nem véletlenül népszerűek: egyszerű őket kezelni, mindig kéznél vannak, és segítenek megismerni a tested működését. Ám mégis van velük egy kis bibi. Hogy micsoda? Az, hogy nem különösebben titoktartóak.

App 01

Fotó: Pixabay.com

Egy brit független adatvédelmi szervezet megállapította, hogy a legnépszerűbb menstruációs appokból azon melegében át is kerülnek a beírt adatok a Facebookhoz. Nem csak a menstruációd időpontját tudja lekövetni a közösségi háló, hanem azt is, mikor szeretkeztél utoljára a pároddal, milyen módon védekeztek, és azt is, milyen egyéb tüneteid vannak. A Maya és a MIA nevű alkalmazás, amelyeknek világszerte 5, illetve 2 millió felhasználója van,

App 02

Fotó: Pixabay.com

például akkor is képes továbbítani a szoftverfejlesztő hálózaton keresztül az információkat, ha közben nem is vagy bejelentkezve a közösségi hálóra.

A Facebook az adatokból látja, milyen személyre szabott hirdetésekkel bombázzon. Ha tehát a menstruációd első napjaiban lépten-nyomon tamponreklámokba ütközöl, ne lepődj meg. Mint ahogy azon sem, hogy ha kimarad a mensid, máris kapod a kismamaruhák hirdetéseit...

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?