ÉLETMÓDI

Ezzel az egyszerű módszerrel két perc alatt megmentheted a házasságodat

A boldog házasság mögött sokszor kemény munka van, amiben férfi és nő egyaránt részt vesz. Van azonban, amikor egy-két apró gesztus és mondat is megteszi. Egy szakértő elárulta, hogy sokszor két percen múlik minden...
  • Szerző:

Egyáltalán nem ritkák a hosszú és boldog házasságok; de túl azon, hogy férj és feleség folyamatosan dolgoznak a kapcsolaton, vannak olyan apró gesztusok, amik életben tartják a tüzet. Egy négygyerekes anya, ráadásul párkapcsolati szakértő nemrégiben előjött a kétperces módszerrel, és igazi házasságmentő tippeket adott a pároknak. Heidi Poelman szerint ezek a gesztusok tényleg nem igényelnek két percnél többet, viszont a férfi és a nő is hálás lesz érte.

Fotó: Pixabay.com

1. Nem ördögtől való a dicséret

Egy idő után a párok arra figyelnek fel, ha életük másik fele nem csinál meg valamit, vagy nem jól, és csak azt hozzák szóba. Pedig a szakértő szerint ahelyett, hogy azt figyelnénk, mi nem tetszik, fókuszáljunk arra, hogy mi van rendben – és tegyük is szóvá. Persze, a felett se kell elsiklani, ha valami nincs rendben, de ha csak azt teszik szóvá a házasok, rövidebb életű lesz a kapcsolat.

2. A csók soha nem maradhat el

Egy kutatás adatai szerint ötből egy házaspár sokszor egy hétig se csókolózik, mondván, hogy túl elfoglaltak hozzá. Pedig a naponta adott érzelmes, szenvedélyes csók a stressz-szintet is csökkenti, és sokkal boldogabb lesz mindkét fél a kapcsolatban.

3. Meg kell ünnepelni a kis győzelmeket is

Egy felmérés azok a párok, ahol a hétköznapi jó híreket őszinte örömmel fogadják, sokkal boldogabbak, mint akik nem értékelik az élet apróbb örömeit. Érdemes tehát egy munkahelyi sikert, vagy a gyerekek bizonyítványát egy finom vacsorával megünnepelni!

4. Ki kell fejezni a hálát

Mindenki szeretné, ha elismernék az erőfeszítéseit; de a házasságban sokszor alapvető dolgok lesznek, hogy a férfi barkácsol, a nő finomat főz, és elfelejtik elmondani egymásnak, mennyire nagyra értékelik a másik munkáját. Nem árt észben tartani, és ki is fejezni egymás felé a megbecsülést.

5. Legyen örömteli a viszontlátás

Hiába boldogok a pár tagjai, amikor este újra találkoznak, valahogy nem mindig sikerül ezt tudatni a másikkal. Pedig a szakértő szerint egy lelkes ölelés vagy csók nem csak a vágyat tüzeli fel, de a férfi és a nő ettől érzi, hogy szeretve van, szükség van rá otthon.

6. Az apróságok is számítanak

Sokak szerint a kis dolgok vágják haza a házasságot; de ugyanígy meg is tudják menteni. Ha a pár tagjai gyakran kedveskednek olyasmivel egymásnak, amit a másik nagyon szeret (ez lehet egy édesség, egy masszázs), akkor éveket adhatnak a házasságnak.

7. Az első helyen mindig a kedves van

Egy idő után természetes lehet, hogy a férj vagy feleség mindig ott lesz, nem megy sehova, és minden tennivaló, ügyintézés előbbre való lesz, mint a házastárs. Érdemes odafigyelni rá, hogy ez ne így legyen: a férjjel, feleséggel tervezett közös programot se szabad csak úgy lemondani, és nem szabad elodázni a fontos beszélgetéseket.

És ezeket olvastad már?