OTTHONKA

Íme, egy okos ágy, ami megmentheti a házasságodat

Ha problémát okoz, hogy a párod és te nem ugyanazt a hőmérsékletet tartjátok komfortosnak, ez az ágy tökéletes megoldást nyújt. Azon túl automatikusan be is ágyazza saját magát, és ehhez csak egy mobiltelefonra lesz szükséged.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Egy új vállalkozás olyan újítást vezetett be, ami nem csak az alvás kényelmét biztosítja, de akár megmentheti a házasságot is. Biztos ismerős a helyzet: te éberen forgolódsz, mert meleged van vagy fázol, a párod pedig mélyen alszik ugyanazon a hőmérsékleten. Vagy akár az is ellőfordulat, hogy összevesztek, hogy hány fokra állítsátok a termosztátot. Erre kínál megoldást ez az okoságy.

A fejlesztők egy olyan paplant hoztak létre, ami az ágy mindkét oldalán különböző hőmérsékletet tud biztosítani, így két ember eltérő igényeit is kielégíti. Ezen felül megspórolja a reggeli ágyazást is: ugyanis utasítható, hogy ágyazza be saját magát.

Ahogy ezt, úgy a hőmérsékletet is a mobiltelefonnal lehet beállítani. A vezérlőegysége egy apró doboz, ami észrevétlenül elhelyezhető az ágy alatt. Lehetőség van időzítésre is: például van, aki kifejezetten nem szeret ébredés után azonnal megágyazni, hogy szellőzzön az ágynemű, így lehet utasítani az eszközt, hogy két órával felkelés után hajtsa össze. Arra is van lehetőség, hogy lefekvés előtt felmelegítsd az ágyat.

A vállalkozás egy online adománygyűjtő oldalon indított kampányt a találmány fejlesztésére, mert nem rendelkeztek a szükséges indulótőkével. Az adakozók olyan lelkesek voltak, hogy a várt összegnek a tízszerese is összejött. A cég képviselője úgy nyilatkozott, hogy nélkülük nem tudták volna létrehozni az okoságyat. Az eszköz 199 dollárba, vagyis körülbelül 53.000 Ft-ba kerül - ami a gyártók szerint sokkal olcsóbb, mint a válás.

címkék:
És ezeket olvastad már?