ÉLETMÓDI

Vigyázz, ezzel gyorsan tönkreteszed a házasságodat!

A házasságok többsége nem világrengető dolgokon megy tönkre, hanem látszólagos apróságokon. De mi az a három dolog, ami rövid idő alatt véget vet a boldogságnak? Megmutatjuk, hogy elkerülhesd.
címkék:

Állandó kritika

Amikor leesik a korai szerelem rózsaszín szemüvege, hirtelen meglátod a párod rossz oldalát is. De ha innentől mindenért csak kritikát kap, akkor veszélyes úton jártok. Még rosszabb, ha nem azt bírálod, amit tesz, hanem a személyét minősíted. Persze ez nem jelenti azt, hogy ne szólhatnál, ha valami nem tetszik, de ne őt ítéld el, hanem inkább azt magyarázd el, mit szeretnél. És persze a „kérem” és a „köszönöm” is csodát tesz.

Fotó: Pixabay.com

Duzzogás

Viták minden kapcsolatban előfordulnak, de ha nem vagy képes megbocsátani, és továbblépni, az veszélyes lehet a kapcsolatra nézve. Nem kell mindent, évekkel később is felemlegetni. Vedd észre, ha a párod szeretné kijavítani a hibáját, és hajlandó őszintén beszélni róla. Ha pedig te vagy a hibás, ne félj őszintén bocsánatot kérni. A boldog párok is követnek el hibákat, csak ők őszintén kibeszélik őket, és nincs tovább duzzogás.

Fotó: Pixabay.com

Gonosz beszólások

Veszekedés közben mindenki kísértést érez, hogy oda üssön a szavaival, ahol fáj. A legrosszabb az egészben az, hogy nem is mindig gondoljuk komolyan ezeket a beszólásokat. Ennél az is jobb megoldás, ha 20 percre kilépsz a helyzetből, például elmész sétálni, hogy lehiggadj – biológiai szempontból pont ennyi időre van szükséged, hogy kitisztuljon a fejed. Utána viszont ne söpörd a szőnyeg alá a problémát, kicsit lehiggadva beszéljetek róla, és igyekezzetek megoldást találni.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?