ÉLETMÓDI

4 sorsfordító jel: ha ezeket tapasztalod, megváltozik a párkapcsolatod

Minden párkapcsolatokban vannak mélypontok, nagy kérdés ilyenkor, hogy merre mentek tovább! A döntés gyakran pokoli nehéz, de segítségre lehet néhány jellegzetes viselkedésforma, melyek egyértelmûen jelzik, hogy már semmi nem a régi...

Hosszútávon akkor működhet jól egy kapcsolat, ha  a felek szándékai és tettei harmóniában vannak. Mindennek alapja az őszinte kommunikáció, csak így tudjátok igazán megismerni és megérteni egymást. Előfordulhat azonban, hogy minden igyekezeted ellenére sem tudtok igazán közel kerülni egymáshoz.

1. Változik a szex

Csökken az érdeklődésed? Vagy a párodé? Nincs meg a régi fantasztikus szexuális harmónia, vagy csökkent az érdeklődésed? Ez nem feltétlenül rossz dolog. Azt jelzi, ideje egy kicsit kikapcsolni a hétköznapokból, több figyelmet szentelni egymásra, és változtatni. Az első ilyen mélypontnál tanulhatod meg, hogy mi az az eszköz, amivel együtt kimászhattok a slamasztikából.

2. Túl sok időt töltötök a neten

Rengeteget lógsz a neten, és a párod is? Egyszer csak azt veszitek észre, hogy a sok közös örömteli program átcsapott az otthonülős és számítógép mellett töltött órákba? Fontos, hogy kikapcsoljátok. Tedd le a telefont! Fordítsatok ezen a helyzeten. Közös beszélgetések és a minőségi időtöltés döntő fontosságú egy párkapcsolatban.

3. Egyre több vita van köztetek

Egy párkapcsolatba mindenki egy csomaggal érkezik. Vannak hozott, tanult családi minták. Létrejönnek viták. Fontos, hogy felismerjétek, ki hogyan működik konfliktushelyzetben, kifejezzétek az érzéseiteket, nem pedig egymás hibáztatásával töltsétek az időt. Könnyebb lesz konszenzusra jutni,ha megértitek, ki mit érez. Így könnyebben meglátjátok azt is, hogy mi a megoldás a problémátokra. Ne engedjétek, hogy idővel ezek a gondok érzelmi és fizikai tüneteket is produkáljanak.

4. Nem akarod lenyűgözni a párodat

Ha azt veszed észre magadon, hogy semmi kedved a párodat elkápráztatni, vagy éppen benne szűnt meg ez a vágy, akkor érdemes ezt a jelet is komolyan venni. Jó dolog, ha már egyre több dolgot el tudtok fogadni egymásban, ha már nem akarsz mindenáron megfelelni a másiknak. Viszont ne ess abba a hibába, hogy elkényelmesedsz. Ne ess át a ló túloldalára. Legyenek napok, pillanatok, melyek csak a tiétek. Amikor a figyelmetek egymásra irányul. Ilyenkor azért ismét vedd elő a legszexibb fehérneműdet, vagy lepd meg a párod valamivel. Mindenképp szakítsatok időt az intimitásra. A mindennapi rutinban pedig ne felejtsd el elköszönni este, és reggel mosolyogva köszöntsd a párod. 

Minden kapcsolatban vannak mélypontok és magaslatok, de rajtatok múlik, merre tovább!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?