ÉLETMÓDI

Erotikus legendák, ezért legyen otthon ilyenkor fagyöngy

A fagyöngy alatt váltott csók örök szerelmet ígér a párnak: és ez csak az egyik legenda, amely ehhez az érdekes növényhez köthető.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Sokszor láthattuk az amerikai filmekben azt a különleges hagyományt, amikor is a fagyöngy alatt el kell csattannia minimum egy csóknak.

A legenda szerint a fagyöngy kapcsolatot tart az istenekkel, szellemekkel, miután nem a földön, hanem a magasban, a fák ágai között él.

A termékenység szimbóluma

Évszázadokon át úgy tartották, hogy a fagyöngy erősíti az életkedvet és fokozza a termékenységet. Az első századi kelta druidák az elevenség szimbólumának tekintették, mivel télvíz idején is zöld maradt, amikor a többi növény már elhervadt.

Csók egy életért cserébe

A történészek szerint a fagyöngy és a csók közötti kapcsolat egy ősi, északi mitológiából ered. A legenda szerint Baldurral, a fény és tisztaság istenével egy ellenség nyila végzett a csatában. Baldur édesanyja, Frigg a házasság és szerelem istennője a saját könnycseppjeit a halálos nyílvesszőre kente, mire a könnyek fehér bogyókká változtak.

Az istennő ezeket a bogyókat Baldur sebére rakta, ezzel visszahozta fiát az életbe. Örömében az istennő megáldotta a fagyöngyöt. Valamint azt mondta, hogy aki alááll, lehetőséget kap, hogy a szeretetéről egy csókkal tanúbizonyságot tegyen. Ma már úgy tartják, hogy aki csókot vált a fagyöngy alatt, annak a szerelme örökké tart.

Ripost előfizetés banner

címkék:
És ezeket olvastad már?