ÉLETMÓDI

Ebben az életkorban élvezik a nők leginkább a szexet

A tudomány egyértelmûen megállapította, hogy az eget rengető orgazmust nem huszonéves korukban élik át a nők. Hanem mikor? Mutatjuk az adatokat!
  • Szerző: A. G.

Amikor a szexuális csúcsokról beszélünk, a legtöbb embernek a huszonéves korszak, az intim felfedezések ideje jut eszébe. Ilyenkor ritkán kötnek házasságot a felek, ugyanakkor viszonylag szabadon birtokolhatnak akár több partnert is. Azonban ha a kutatás adatait vesszük figyelembe, életed legjobb szexe ekkor még hátravan!

A mintegy 2600 nő válaszaiból kapott felmérés szerint a legtöbben azt vallották, hogy 36 éves koruk után élvezték legjobban a szexet. A kutatásban azt is megkérdezték a résztvevőktől, milyen volt az orgazmusuk minősége, mennyire találták vonzónak magukat és mennyire élvezték a szexet.

A 36 évesnél idősebb nők értékelése mindhárom területen sokkal magasabb volt, mint a fiatalabbaké. 

De mi az oka annak, hogy az idősebb nők jobban élvezik a szexet?

A 30-as évek végén

A 36 feletti korosztályból 10 nő közül 8 állította, hogy saját testével kapcsolatban magabiztos, és hogy szexinek érzi magát. Ezzel szemben a 25-35 évesek  közül mindössze a nők 10 százaléka érezte igazán vonzónak magát. Az önbizalom, a határozott fellépés sokszor mindent felülír, talán nem is kell magyarázni, hogy miért a 30-as éveik végén tűnnek igazán vonzónak a nők. 

A húszas éveik során általában bizonytalanabbak a nők, próbálják megérteni és elfogadni testüket. Gyakran a modelleket próbálják utánozni, de közben feszengenek a saját testükben. Szex közben is inkább csak a testükre figyelnek, de leginkább csak azért, hogy minél szebbnek tűnjenek.

Lapozz a folytatáshoz!


 

A harmincas éveik végére azonban az önbizalom nagymértékben javul. Az idősebb nők megtanulják elfogadni testüket. Kevesebb figyelmet fordítanak arra, amit mások mondanak és abbahagyják az összehasonlítgatásokat. Képesek teljesen jelen lenni szexuális kapcsolatukban. Ez a bizalom sokkal kalandosabbá teszi őket a hálószobában és hajlandóak új dolgokat kipróbálni.

Nem félnek megmondani, mit is szeretnének

Az idősebb nők a válaszadások során magasabb pontszámot értek el mind az orgazmus minőségében, mind pedig az orgazmus gyakoriságában. Ez arra utal, hogy nagyobb jelentőséget tulajdonítanak szexuális elégedettségüknek mint a  fiatalabb nők. 36 éves kor után a legtöbb nő tudja, mit akar és nem fél elmondani vagy kérni azt. 

A fiatalabbak könnyebben fogadják el azokat a partnereket, akik kevésbé figyelmesek, ha a nő kielégítéséről van szó. Ebben az életkorban valószínűleg a kiteljesedett szexualitásnál fontosabb számukra, hogy tartozzanak valakihez. Egy 36 éves nő viszont már sokkal jobban hangot ad annak, mit is szeretne és határozottabb, amikor tettekre kerül sor. A felmérés azt is kimutatta, hogy az idősebb nők több előjátékot iktatnak be az aktus előtt. Ez azt mutatja, hogy végig felelősen részt vesznek a szexben és elvárják, hogy partnereik teljesítsék igényeiket.

Tehát az még nem a világvége, hogy múlik az idő, sőt jó oldala is van. Hiszen minél tapasztaltabb vagy, annál nagyobb esélyed lesz a kiegyensúlyozott és maradandó élményekkel teli szexuális életre!

 

 

 

És ezeket olvastad már?