SIKK

Próbáld ki! Ez a haj áll a legjobban az arcformádhoz!

Szeretnéd tudni, milyen frizurától leszel hiperdögös? A titok a helyes árnyalatokban rejlik, melyek korrigálják az arcformádat. Megmutatjuk, hová kérd a világos és a sötét tincseket a fodrásztól.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Arcformádat nemcsak a vágással tudod ellensúlyozni, a megfelelő árnyalatokkal is szuperül lehet játszani. A 2015-ös trend egyébként is a kontúrozás, ami azt jelenti, hogy az arc bizonyos részeinek közelében világos, illetve sötétebb árnyalatokat alkalmaz a fodrász, hogy így adjon mélységet és új formát az arcnak. Ha a legközelebb fodrászhoz mész, mutasd meg neki pontosan, hova is kéred a melírcsíkokat.

Kerek arc: a világos megszelídíti az erős csontokat

A kerek archoz általában erős csontok párosulnak. A homlokon, fülvonaltól fülvonalig alkalmazott világos árnyalatok megszelídítik ezt, míg a sötétebb árnyalatokat a fültől lejjebb, és a hajvégeken helyezik el. Így az arc egy kicsit hosszabbnak tűnik és felragyog.

Ovális arc: a legegyszerűbb eset

Az ovális archoz szinte mindenféle frizura és szín illik, így a kontúrozáshoz is kiváló alap. A fodrászodnak nincs más dolga, mint egy kis színnel, erőteljes textúrával és ragyogással adjon hangsúlyt a fejformádnak.

Hosszúkás, téglalap alakú arc: a választék legyen a sötétebb

A választék és a hajtövek környékén alkalmazott mélyebb tónusok, és a fül fölötti területtől a hajvégekig beszőtt világos tincsek finomabb vonalúvá és kicsit szélesebbé teszik az arcot.

Szögletes arc: játék a rétegekkel

A széles, szögletes arc két szélén, a halántéknál és az áll vonalánál a világos és sötét tónusokkal játszó rétegeket célszerű kialakítani. Ezek mélységet adnak az arcnak és lágyítják a vonásokat.

Szív alakú arc: világosat az állvonalra!

A szív alakú arc az áll felé keskenyedik, mint egy fordított háromszög. Ahhoz, hogy oválisabb legyen, akkor jársz jól, ha a fodrász világos tincseket fest az állvonal és a fülek környékén, ez lágyítja az arc alsó felét.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?