Létrehozva: 2020.07.10.

Gyönyörű barna bőrt szeretnél? Ezt próbáld ki

A tengerparti országokba utazva, az első néhány napon biztos te is mindig irigykedve nézed a helyi hölgyek napbarnította, csodás bőrét. Ahány ország annyi szokás! Utánajártunk, hogy a különböző tájakon, milyen trükkökkel napoznak a nők.

A brazil bikini titka

Ugyan ki ne irigyelné a napsütötte brazil tengerpartok feszes fenekű lányait, akik csoki bőrükkel szinte mindenkit elvarázsolnak. Talán nem is gondolnád, de egy borzasztó egyszerű trükköt használnak nap mint nap. Amikor kimennek a strandra, azonnal nedves homokkal masszírozzák be a testüket, amivel nem csak vérkeringésüket élénkítik, de az elhalt hámsejtektől is megszabadulnak napozás előtt. Szerencsére ma már nem csak a tengerparton juthatsz hozzá homokhoz: kiváló, homokszemekkel dúsított bőrradírokat is vásárolhatsz a drogériákban. Ezután, ha szeretnéd követni a brazil nők szokásait, a legjobb, ha kókuszolajat kensz magadra. Ez ugyanis azonnal bársonyossá teszi a bőrt, ráadásul ez a természetes zsiradék fényvédő hatással is rendelkezik.

Az olaszok az olívaolajra esküsznek

Az olasz nők pontosan tudják, hogy olívaolaj a bőrükre kenve is nagyon egészséges. Ez a természetes zsiradék ugyanis nagy mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, E-itamint, klorofillt, karotin-származékokat és polifenolokat is, melyek mind képesek szembeszállni az öregedést felgyorsító szabadgyökökkel szemben. Ettől függetlenül nem árt, ha tudod, hogy az olasz nők sokkal jobban hozzászoktak a napsütéshez, mint mi, vagyis ha érzékeny a bőröd az olíva sajnos nem nyújt elég védelmet. A napozás után bőrápolásra viszont tökéletes, hiszen az extra szűz olívaolaj egyik legjobb természetes testápoló.

Fotó: pexels.com

A francia trükk: napozás után levendulavíz

A Riviérán élő hölgyek a répában található béta-karotinra esküsznek, mely bizonyítottan csodás bronzos árnyalatot garantál. A francia nőknek azonban van még egy nagy trükkjük. Napozás után, hogy csökkentsék a nap okozta leégést, és kiszáradást, szinte azonnal levendulavízzel fújják le a testüket, és így elkerülik a lehámlást.

A spanyolok és a görögök a hajat is védik

A mediterrán országokban élő nőknek különösen oda kell figyelniük a hajápolásra, mert a sok és erős napsütés szárazzá és töredezetté teheti a hajukat. A spanyol nők ezért hetente egyszer ápoló pakolást készítenek. Két tojásfehérjét kemény habbá vernek ezt kenik a nedves hajukra. Törölközőt raknak rá, majd 10 perc múlva átsamponozzák, végül langyos vízzel leöblítik. A görög hölgyek egy másik praktikát használnak a fürtjeik felfrissítésére. 3-4 rozmaringágat forró vízbe dobnak. Kihűtik, és ezzel a csodálatos illatú folyadékkal öblítik le a hajukat mosás után.

+ 1 mediterrán tipp a barna bőr megőrzéséhez

Nem csak a csodás bőrszín megőrzésében, de a fogyásban is szuper segítség lehet a béta-karotin, az A-vitamin elővitaminja. Ez az anyag erőteljes antioxidáns: ez egyrészt a bőr idő előtti öregedését segít megelőzni, másrészt az immunrendszer működését és a zsírbontás gyorsítását is segíti.

Miben találsz karotint?

Minden élénk színű zöldség és gyümölcs bővelkedik benne, főként a narancsszínben pompázók. Különösen sok van belőle a sárgarépában, a sárgadinnyében, a sárgabarackban és a sütőtökben.

Egy igazi barna bőr koktél: gyümölcscentrifugában csavard ki 10 dkg sárgarépa és 10 dkg sárgadinnye levét, keverd össze, öntsd fel fél deci vízzel, és tegyél bele két jégkockát.

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Pókokat talált a Marson az Európai Űrügynökség

origo.hu

Döbbenet a Lidlben, fegyveres rendőrök rohantak ki a helyszínre

mindmegette.hu

Itt a Lidl nagy dobása: ilyen még nem volt egyik hazai boltban sem!

magyarnemzet.hu

Végleg bezárulhat a válogatott kapuja a Puskás Akadémia tehetsége előtt

ripost.hu

Szívbemarkoló, ezt ígérte a rákbeteg Katalinnak Vilmos herceg

magyarnemzet.hu

Ritkán látható dühkitörés borzolta a kedélyeket a sznúker-vb-n + videó

origo.hu

Ördög Nóra hatalmas bejelentést tett - kép

astronet.hu

Ennek a 4 csillagjegynek új időszámítás veszi kezdetét az előre induló Merkúrral

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

SIKK

Ezért ne dobd ki megunt kacatjaidat! Rengeteg pénzt kereshetsz

SIKK

Ezek a rúzstrendek hódítanak idén. Te melyiket próbálnád ki?

SIKK

Az ADAM X Atelier luxus branddel startol az idei, 28. Budapest Fashion Week!

SIKK

Stílusos húsvéti szettek kicsiknek-nagyoknak

SIKK

Itt a szerelmesek tesztje! Ilyen egy igazi húsvéti randi

SIKK

Biztos, hogy ma akarsz sütni és mosni? Ezek a legdurvább húsvéti babonák

SIKK

Boruljon zöldbe a ruhatárad is! Ezek a legmenőbb zöld szettek idén tavasszal

SIKK

Titokban megváltozott az Instagram, panaszkodnak a felhasználók