Létrehozva: 2020.07.21.

Meleg van a lakásban? Erre figyelj, ha ventilátort veszel!

Eljött a nyárnak az az időszaka, amikor hiába szellőztetsz, a lakásban valósággal forr a levegő. Ilyenkor jól jöhet egy ventilátor, amelyik biztosítja a kellemes légáramlást, de nem csinál huzatot. Vajon mire érdemes figyelni az üzletben?

Szerző Horváth Gabi

Létezik olyan helyzet, amikor a légkondicionáló sem megoldás, hiszen van, aki nem szereti az általa nyújtott mesterséges hűvösséget. Ráadásul a légkondicionáló felszereléséhez szakembert kell hívni, ám többségük ilyenkor hetekre előre be van táblázva. Gyors megoldásként sokan döntenek úgy, hogy beruháznak egy ventilátorra, amely ugyan nem hűti le a levegőt, de biztosítja a folyamatos légáramlást.

Fotó: Pixabay.com

Az első számú szabály, hogy a ventilátor ne közvetlenül ránk irányuljon. Ettől ugyanis kiszárad a bőr, és felerősödhetnek az allergiás, asztmás tünetek. Fontos az is, hogy a ventilátor tiszta legyen, hiszen ha vastagon áll rajta a por, a bekapcsoláskor ezt a porréteget egyenesen belefújja a szobánk levegőjébe.

Éppen ezért már vásárlás előtt figyelj arra, mennyire könnyű tisztítani a lapátokat. Ha nehezen hozzáférhetőek, halogatni fogod a tisztítást, ez pedig épp a fent leírtak miatt rontja a szobád levegőjét. Keress olyan modellt, amelynek lapátjait könnyű letörölni, és figyelj is rá, hogy mindig portalanok legyenek. Egyszerűen töröld át őket egy mikroszálas törlőkendővel pár naponta, de vagy legkésőbb egy-két hetente.

Fotó: Pixabay.com

Az is fontos, mennyire zajos a ventilátor. Napközben ugyan a környék zaja elnyomhatja a ventilátor hangját, ám ha éjszakára is szeretnéd bekapcsolni, egyáltalán nem mindegy, tudsz-e tőle aludni vagy sem. Érdemes az áruházban több modell hangerejét is összehasonlítani, sőt, esetleg más bekapcsolt háztartási gépekével is összevetni. És persze légy őszinte magadhoz ezen a téren: jól alszol a bekapcsolt mosógép mellett? Ha igen, valószínűleg kevésbé fog zavarni a ventilátor, mint akkor, ha hajlamos vagy minden apró zajra azonnal felébredni.

Az pedig szinte magától értetődő, hogy elektromos készüléket, amilyen a ventilátor is, csak megbízható helyen vásárolj. Itt ugyanis biztos lehetsz benne, hogy a készülék megfelel a hatályos biztonsági és érintésvédelmi előírásoknak. Ne vedd ezt félvállról, egy veszélyes termék akár zárlatot, sőt, tüzet is okozhat! Ne a piacban, az ismeretlen gyártóban, a meggyőző ügynökben bízz, hanem a bevizsgált termékekben.

Szerző Horváth Gabi

Ez is érdekelhet

origo.hu

Óriási orosz győzelem, megszégyenült az Egyesült Államok

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

life.hu

Lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

hirtv.hu

Kormányinfó - élőben a HírTV műsorán + videó

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

OTTHONKA

Mutatjuk, mit kell tenni most a málnával, hogy nyáron szuper termés legyen

OTTHONKA

Ez történik a kenyérrel, ha zellert teszel mellé

OTTHONKA

Így gondozd most az epret, hogy májusra gyönyörű termésed legyen

OTTHONKA

Ha így gondozod a muskátlit, soha többet nem sárgulnak majd a levelei

OTTHONKA

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

OTTHONKA

Mutatjuk, miért érdemes lakást venni a körúton

OTTHONKA

Ultrahanggal a vakondok ellen? Ez tényleg működik!

OTTHONKA

Így választhatsz jó zöldségpalántákat