OTTHONKA

Leégett a lábos? Így lesz újra makulátlanul tiszta az edény

Az egyik legbosszantóbb házimunkák egyike a fazekak, tálak aljára odakozmált ételmaradékok takarítása. Az alábbi három tippel egyszerűen és hatékonyan varázsolhatjuk újra csillogóvá őket.
címkék:
  • Szerző:

Az egyik legbosszantóbb házimunkák egyike a fazekak, tálak aljára odakozmált ételmaradékok takarítása. Az alábbi három tippel egyszerűen és hatékonyan varázsolhatjuk újra csillogóvá őket.Mielőtt a folyamatos dörzsöléstől végképp elveszítenénk a türelmünket, próbáljuk ki az alábbi trükköket.Házi praktika

Így tisztítsd házilag a mosogatógépet!

Ma már a legtöbb háztartásban a konyha alapkelléke a mosogatógép, amire időnként ugyanúgy ráfér egy kis fertőtlenítés, mint a többi konyhai eszközre. Segítünk, hogyan szabadíthatod meg a lerakódott szennyeződésektől könnyen, otthoni eszközökkel és anyagokkal.

A konyhai papírtörlő csodája

Csepegtessünk néhány csepp mosogatószert az edény aljára, majd öntsük fel egy kis forró vízzel. Ezután tegyük bele a papírtörlőt, és hagyjuk, hogy elmerüljön a víz alá. Hogy az eredmény tökéletes legyen, adjunk neki pár órát. Ezután öblítsük ki az edényt, és készen is vagyunk.2. Vessünk be hidrogén-peroxidot!Tegyük a tűzhelyre a tisztítani kívánt edényt. Adjunk hozzá fél hüvelyk hidrogén-peroxidot, egy deci vizet és néhány csepp mosogatószert. Az egészet forraljuk fel, hagyjuk hűlni, majd öblítsük el az edényt.

3. Jöhet a kockacukor

Sokan nem is ismerik, pedig nagyon hatékony ez a módszer: az edény aljára öntsünk egy kis vizet és kezdjük el dörzsölni a kockacukorral. Ismételjük meg ezt addig, amíg a serpenyő alja tisztává nem válik.+1 ötlet: próbáljuk ki a szénsavas vizet!Öntsünk szénsavas vizet az odaégetett, még meleg serpenyő aljába. Ezután hagyjuk állni fél óráig. Miután letelt az idő, nedves szivaccsal dörzsöljük át. Ha nem bírunk a szennyeződéssel, akkor öntsünk még egy kis buborékos vizet az edénybe, majd forraljuk fel!

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?