OTTHONKA

Kicsi a fürdőszobád? Így lesz mindig rendben!

Szeretnéd, ha az otthoni fürdőszoba is úgy festene, mint egy luxusszálló lakosztályának fürdője? Jó hírünk van: egyszerű trükkök is segíthetnek, hogy átláthatóan tárold az ide kerülő holmikat, és hamar elegáns rendet teremts a lakásnak ebben a helyiségében.

Szívesen nézegeted a luxusszállók fürdőszobáiról készült képeket, de az otthoni fürdőszoba valahogy mindig zsúfoltnak tűnik? Ne aggódj, van megoldás, hogy rendezettebb képet mutasson ez a helyiség, akármilyen apró is. Nagyon egyszerű trükkökkel is sokat tehetsz a fürdőszoba rendjéért. Máris mutatjuk az ötleteket, amelyek segítenek, hogy minden kéznél legyen, mégis tágas és jó illatú legyen a fürdőd, akkor is, ha nem nagy az alapterülete, és sok holmit tárolsz benne.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fürdőszoba 01

A kihasználatlan fogasokra is kerülhet egy kosár!
Fotó: Pixabay.com

A fürdőszoba mindenesei: a függeszthető kosarak

A felesleges fogasokra akassz egy függeszthető kosarat, és máris helyet csináltál egy sor apróságnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Professional organizer? (@the_organized_vibe) által megosztott bejegyzés


A vécétartály fölötti falfelületet általában nem használjuk ki, pedig ide is kerülhet egy létraszerű állvány néhány drótkosárral. Polcot is tehetsz ide, de a drótkosarak légiesebb látványt nyújtanak, mégis sok apróság otthont találhat bennük. Az is jó megoldás, ha a fürdőszoba ajtajára erősítesz fel egy fémrácsot, és erre akasztasz drótkosarakat.

Építsd be a rejtett zugokat!

Ahogy a konyhában, a fürdőszobabútorban is lehetnek keskeny, kihasználhatatlannak tűnő sávok, sarkok. Az ügyes kezű férjek könnyedén barkácsolnak ide egy kihúzható, több emeletes polcot, amelyik rengeteg apróságot elrejthet a kíváncsi szemek elől. De a mosdókagyló alatti szekrénybe is telepíthetsz néhány egyszerű polcot, így több szinten, áttekinthetően tudod tárolni a holmikat. A kör alakú, forgatható polc még jobb ötlet, hiszen így a szekrény mélyére rejtett flakonokat sem kell sokáig keresgélned.

Legyen csodás illatú a fürdőszoba levegője!

Fürdőszoba 02

Néhány illatos szappan jó illattal tölti meg a levegőt
Fotó: Pixabay.com

Fogj pár jó illatú szappant, csomagold tüllbe, és helyezd el egy szép üvegtálkában, hogy mindig jó illatú legyen a fürdőszoba levegője. A párologtatásra használt illóolajokat is tárolhatod itt. Egy másik tálkába kerülhet pot pourri, amelyiknek az illatát időről időre felfrissítheted az illóolajokkal.

Minden szépítőszer a helyére kerül

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hunker (@hunkerhome) által megosztott bejegyzés

A szépítő- és sminkszerek tárolására szolgáló fiókba tegyél egy konyhai fiókelosztót. Így minden a helyére kerül majd, és egyetlen szemfestéket vagy rúzst sem kell majd sokáig keresgélned. átlátszó dobozokba is kerülhetnek az azonos funkciójú szépítőszerek, például a rúzsok vagy a szempillaspirálok.

A fürdőszoba kihasználatlan terei

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Janet M. Taylor (@organizerjanet) által megosztott bejegyzés

Légy kreatív a rejtett zugok és szokatlan felületek kihasználásában. A fürdőszobai szekrény ajtajának belsejére például felcsavarozhatsz egy drótkosarat, hol elférnek a hajápoló szereid. Egy ugyanide felszerelt kampón pedig helyet kaphat a hajszárító és a hajszárításhoz használt körkefe is.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?