OTTHONKA

Kicsi a konyhád? Szuper trükkök, hogy jobban elférj benne

Túlzsúfolt a konyhád, káosz uralkodik benne? Nem csoda, ha belépni sincs kedved. Mutatjuk, hogy varázsold átláthatóvá és stílusossá.

Fontos, hogy a konyhában patikatisztaság és tökéletesen átlátható rend legyen. Ezt egy kicsi helyiségben nem könnyű megvalósítani. Mutatunk pár ötletet, hogy hogyan tárold és rendszerezd a konyhai eszközöket, melyek összevissza elhelyezve zsúfolttá tennék a konyhádat.

1. Tároló ajtó

Az ajtót alkotó vízszintes lécek rengeteg tárolási lehetőséget nyújtanak: kis kampókkal konyhai eszközöket függeszthetsz fel rájuk. Mivel fából készült, szöggel, csavarral is bármit könnyen felrögzíthetsz.

Tipp: Az ajtót átfestheted a konyhádhoz illő színárnyalatra.

2. Forgó tároló

Ezt az ügyes tárolót érdemes a kezed ügyében, a tűzhely közelében elhelyezni. Kis helyet foglal, mégis mindent elérsz, hisz karnyújtásnyira van. Megpörgeted, és a szükséges eszközt máris kiemelheted az egyik, stílusos tartóból.

A tartót te is elkészítheted. Nem kell hozzá más, mint három nagy konzervdoboz.

3. Serleggyűjtemény

Akadhat ilyen trófeakollekció a családban is, de akár körülnézhetsz egy bolhapiacon is. Új funkciót adva e tárgyaknak, stílusos, egyedi tárolót készíthetsz a fakanalaknak, ecseteknek, fém- és egyéb eszközöknek. Ha anyaguk szerint rendezed őket egy-egy serlegbe, kellemes színfoltjai lesznek a konyhádnak.

4. Lyukacsos tábla

Hobbiboltokban szerezheted be, és bármit, bárhogyan ráfüggeszthetsz. Tőled függ, hogyan használod. Akár az evőeszközeidet is ott tarthatod, egy ráakasztott tartályban. Hogy illeszkedjen a konyhádhoz, fesd a bútorokkal  harmonizáló színárnyalatra.

5. Nagyanyó kedves bögréje

Rád maradt drága nagyanyád kedves bögréje? Szép, nagy, öblös. Tedd a pultra, hogy mindig lásd, és mosolyt csaljon az arcodra. Tarthatsz benne fakanalat, hosszabb konyhai eszközöket.

6. Legóvár tartó

Ha gyerekeid már kinőtték a vad legókorszakukat, építs magadnak legóból négyszögletes tartót. Praktikus helye lesz a fakanalaknak. Válassz olyan színű elemeket, amelyek illenek konyhádba. Egyedi színfolt, a saját kezed munkája!

7. Rusztikus szekrényke

Van pár igazán szép korsód, amit szeretnél megóvni a portól, anélkül, hogy elrejtenéd őket? Fess stílusos fehérre egy egyszerű szekrénykét. Az üveges ajtaján keresztül meg lehet csodálni a korsókat is és nagyszüleid rád maradt csipkéit is. A korsókban sok minden elfér, rendezd be  a szekrényt logikusan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?