OTTHONKA

Így tudod pozitív energiával feltölteni otthonodat a Feng shui szabályai szerint

Egyre többen figyelnek a lakás berendezésekor arra, hogy érvényesüljenek a Feng shui szabályai. Nem véletlen: az ilyen otthonban megnyugszik az ember, és még egy hosszú nap után is harmóniára talál.
  • Szerző:

A Feng shui hatezer éves hagyomány Kínában, és a lényege, hogy a házban szabadon tudjon áramlani a csi energia. Ez a fajta lakberendezés mindent ennek rendel alá: a bútorok elhelyezése, a színek, az anyagok mind harmonizálnak a természeti erőkkel. A Feng shui jelentése szél és víz, így a lakás berendezésekor ennek a két elemnek az összhangját kell megtalálni. Akadnak jócskán, akik nem hisznek benne, mégis nyugalmat és harmóniát éreznek az így berendezett lakásokban; hiszen a letisztult, a szemnek kellemes berendezés mindenkire pozitívan hat. Érdemes tehát hasznosítani az ősi kínai tudást, ha éppen most rendezed át a lakásodat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Feng shui szabályaitól nyugodtabb, harmonikusabb lesz az otthonod. Fotó: Pixabay.com

A Feng shui lényege az áramlás

Fotó: Pixabay.com

A sok szögletes forma, a rengeteg bútorsarok egyenetlenséget tükröz, rideg lesz tőle a tér; és a kínai hagyomány szerint kevésbé tudnak áramlani a jó energiák. Az otthonnak olyan berendezése kell legyen, amiben könnyű mozogni, és minden egymásból következik. Például a hálószobában az ágy után jöhet rögtön a gardrób, mellette a tükör, majd a fogas, és végül az ajtó. Érdemes ennek a dinamikának alárendelni a berendezést egészét: vagyis minden essen kézre, legyen praktikus helyen. Fontos, hogy az áramlás miatt kerüld az egymástól elütő méretű bútorokat. Hiszen egy óriási szekrény mellett egy apró komód könnyed áramlás helyett fárasztó, ugráló benyomást kelt, így nyugtlanabbul fogod érezni a térben magad.

Vidd a természetet az otthonodba

Fotó: Pixabay.com

Ha csak teheted, szerezz be szobanövényeket; hiszen kellemes, természetközeli látványukkal megnyugtatnak egy hosszabb munkanap után. Ha kertes házban élsz, ügyelj arra, hogy az ablakodon kitekintve szép, zöld környezetet pillants meg. Ez lehet egy virágoskert, vagy egy szép sövény. A konyhát se hanyagold el ilyen téren: tarts cserepes fűszernövényeket, feldobják a teret; és így mindig friss fűszereket használhatsz.

Dekorációból a kevesebb több

Fotó: Pixabay.com

Akármilyen nagy a kísértés, hogy az összes emlékbe kapott mütyürt és dísztárgyat kitedd a polcokra, alaposan gondold át, illenek-e a helyiségbe. A Feng shui szerint ugyanis minden dísznek harmóniában kell lennie a szobával. Minden, amit kiraksz a polcra vagy a komód tetejére, legyen ízléses és kevésbé tolakodó, és csak éppen annyi dísztárgyat helyezz el, amennyinek még nincs zsúfolt hatása.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?