OTTHONKA

Felejtsd el a szódabikarbónát! Ezt rakd a hűtőbe szagok ellen!

Mindened „hűtőszagú” lesz a frigóban, és nem tudod eltüntetni ezt a kellemetlen szagot? A szódabikarbóna is jó ötlet, de mutatunk valamit, ami még hatásosabb!

Van az a jellegzetes hűtőszag, amit még a leolvasztás és az alapos hűtőtakarítás sem képes teljesen megszüntetni, pedig ha az ételek átveszik, akkor dobhatod is ki őket. A legtöbb háztartási tanácsadó szerint ilyenkor egy tálka szódabikarbónát kell elhelyezni a frigóban, hogy felszívja a kellemetlen aromákat.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Huto 01

Fotó: Pixabay.com

Ez is jó ötlet, de ha rendszeresen kávézol otthon, akkor van egy jobb ötletünk. A szódabikarbónát helyettesítsd kávézaccal. Ez nem csak felszívja a kellemetlen szagokat, hanem aktívan semlegesít is minden aromát a hűtő belsejében, és helyette a kávé illatát szórja szét. Ez az illat viszont nem ivódik bele az ételekbe. A magyarázat: a kávéban nitrogén van, ez pedig nagyon hatékony szagsemlegesítő.

Huto 02

Fotó: Pixabay.com

Ha nem szeretnéd nyitott tálkában a hűtőbe tenni a kávézaccot, mert félsz, hogy kiborítod, utána pedig takaríthatsz, akkor tegyél pár kanál kávézaccot egy kidobásra ítélt, de kimosott nylonharisnyába, és köss rá csomót. Ezzel az egyszerű módszerrel máris kész a saját hűtőszagtalanítód. Persze a kávézaccot néhány hetente-havonta cserélni kell, de a rendszeres kávéfogyasztók kávéfőzőjében mindig ott a zacc-utánpótlás. Ráadásul a nylonharisnyából készült szagtalanító zsákocskákat máshol is elhelyezheted, például az edzőcipőkben, a könnyen dohosodó fiókokban, vagy akár az autóban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?