OTTHONKA

Ingyenes csodafegyver kertedben a kávézacc

Gondolnád, hogy ez a konyhai hulladék szuper tápanyagokat rejt a növények számára? Pedig így van, ezért vétek kidobni! Meg fogsz döbbenni, milyen gyors fejlődésnek indulnak tőle a palánták!
címkék:

Végre elérkezett a palántázás ideje! Ha beszerezted  a növényeidet, készítsd elő számukra a megfelelő helyet. Vesd be a régi öregek trükkjét: vedd elő az összegyűjtött kávézaccot és 1-1 evőkanálnyit forgass bele a palántázásnak kialakított fészek földjébe.

Lehet, hogy elsőre nem hangzik igazán ígéretesnek, pedig igazi varázsszer a növényeidnek!

 Morzsalékossá teszi még az agyagos földet is, megakadályozza a szemcsék összetapadását. 

Egy sokkal lazább szerkezetű, könnyebb talajt kapsz. Ez pedig palántázáskor elengedhetetlen, hiszen a gyökérképződést nagyban segíti. Így igazán stabil alapot kapnak a palánták. A kávézacc nemcsak talajszerkezet javító hatása miatt fontos, hiszen rengeteg tápanyagot is tartalmaz - ezzel szintén a stabil kötődést segíti. Paradicsom palántázásakor kimondottan hasznos lehet ez a trükk!

Kávézaccot a talaj színére is!

Az ültetés végeztével a palánta köré is szórj 1-1 kanálnyi kávézaccot. Segít távol tartani a csigákat és trágyaként is remekül működik

Nem kell spórolnod, nagyobb növényeket is kényeztesd vele bátran!

Berobbantja a növekedést!

A kávézacc nemcsak tápanyagtartalmával hat a növények növekedésére, valójában kémiai folyamatok sorát indítja el a talajban. Savas alkotórészek oldódnak a környezetébe, ennek pedig kifejezetten örülnek a növényeid. És ez még nem minden! Nem is gondolnád, de a kidobott zacc tele van értékes anyagokkal. Tartalmaz például foszfort, káliumot, kalciumot, magnéziumot és ként is- mindezek olyan fontos ásványi anyagok, melyek a növények egészségét szolgálják és a termésmennyiség növekedését eredményezik. 

Ne csak a palántázásra fordíts gondot! Egész nyáron tartsd távol a kártevőket és a gyomokat haszonnövényeidtől!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?