ÉLETMÓDI

Nagy Húsvéti Szezonnyitás a Vasúttörténeti Parkban!

Áprilistól újra megnyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja. Nagyszabású, két napos évadnyitó rendezvénye húsvét vasárnap és húsvét hétfőn kerül megrendezésre.

A Vasúttörténeti Park évek óta a leglátogatottabb magyarországi múzeumok között szerepel, éves látogatószáma meghaladja a 100 ezer főt! A múzeum csodálatos parkjával, izgalmas programjaival, közkedvelt kerti vasútjával, muzeális értékű és komoly történelmi múlttal rendelkező kiállítási tárgyaival megérdemelten a családok és a vasúti járműveket kedvelő felnőttek egyik kedvenc szabadidős programhelyszíne. 

Eseményeire minden évben több ezer gyerek és felnőtt kíváncsi. Méltán közkedvelt a családosok körében a húsvéti nyuszikereső rendezvény, de az évek során kialakított izgalmas programkínálatával a Gyereknap és a Mikulás Expressz is komoly népszerűségre tett szert. Idén először nem nyár végén, hanem júniusban kerül megrendezésre a XII. Európai kerti Vasutak Találkozója, illetve a szeptember 7-8-i Mozdony Matiné a vonat szerelmeseinek nyújt majd maradandó élményt.

A Vasúttörténeti Parkba idén is érdemes kilátogatni, garantáltan mindenki talál magának izgalmas programot, mindemellett pedig kellemes levegőn és szép környezetben tölthet el pár órát a szabadidejéből.

Április 21-22-én, húsvétkor, két napos rendhagyó hagyományőrző fesztivállal indítja be a szezont a Park. Mindkét nap játékos Húsvéti Nyuszikeresés várja a kisebbeket. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap.

A  kreatív sarokban vasárnap és hétfőn lehetőség lesz tárcsa és kitűző készítésre, műanyag tojásfestésre és -színezésre, húsvét hétfőn pedig igazi hagyományőrző kézműves foglalkozásokkal, így például a nemezeléssel és gyertyaöntéssel bővül a program. Az ügyesebbek mindemellett megfonhatják a húsvéti kosarat is, amibe később a sok finomság és festett tojás kerülhet.

Húsvét hétfői programok:

  • 11:00 Bóbita zenekar
  • 14:30 Napraforgó Meseszínház „Hol vagy, Nyuszi? Avagy a Húsvéti Kaland” zenejátéka
  • 15:30 Óperenciás Bábszínház erdei kalandos előadása

Április 22-én a kicsiket állatsimogató is várja, ahol közelről ismerkedhetnek meg a háztáji kis- és nagy állatokkal, pónival, sőt a bátrabbak meg is simogathatják azokat.

Természetesen, ha Vasúttörténeti Park, akkor kerti vasút, fordító korong, gőzmozdony és lóvasút! Érdemes mindegyik interaktív eszközt kipróbálni, felejthetetlen élmény nyújtanak az egész családnak.

Április 21-22-én, mindkét nap 10:00 és 18:00 közötti nyitva tartással várja kedves látogatóit a Vasúttörténeti Park.

Bővebb tájékoztatásért és a részletes programért, kérjük, látogassák meg a www.vasuttortenetipark.hu oldalát.

A Vasúttörténeti Park a programváltoztatás jogát fenntartja. 

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ezek a legjobb ünnepi főételek
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?