Létrehozva: 2020.06.19.

Most dobnak egy hátast a férfiak: Őrület, mit művelt a jászberényi szépség

Dorina egymaga húzott el egy hatalmas kamiont. Tátott szájjal nézték a férfiak az elképesztő mutatványt.

A Jászberényben élő Bordás Dorina abszolút újoncként nevezett az erősember versenyre. Életében először indult és mindenki nagy meglepetésére egyből aranyérmet szerzett. Pedig nem volt egyszerű dolga, hiszen idén a Covid-helyzet és a hosszú karantén ellenére is meglepően sok riválisa akadt a Prémium Média & Sport Management által szervezett HSMA Erős Emberek Kamionhúzó Liga első fordulóján, az Aquaworld Kupán.

Nekifeszült és húzta, húzta

Az egész napos verseny fénypontja természetesen a kamionhúzás, ezen belül is a női versenyzők megmérettetése. A hatalmas, 8,8 tonnás járművet egy 20 méteres szakaszon kell elhúzni, ami egészen elképesztő erőkifejtést igényel. A vonalakkal kijelölt versenypályán lassú a haladás, a versenyzők lépésről lépésre haladva teszik meg a távot. Aki leggyorsabban célba ér, azé a dicsőség.

Nem mondom, hogy könnyű a feladat, talán ijesztőnek is hangzik, de a szabályszerű eszközök használatával nem lehetetlen teljesíteni – magyarázza a boldog első helyezett. – A versenyzőkre egy nagy szakítószilárdságú hámot tesznek, erre erősítik lánccal a vezetőfülkét. Amint elindul a stopper, neki kell feszülni és meg kell próbálni kimozdítani a járművet álló helyzetéből. Én teljes testemmel beledőltem és pokoli erővel feszítettem a lábamat. Úgy éreztem, soha nem indul el az óriási doboz, de aztán csak megmozdult. Többé nem engedtem, hogy megálljon, lassan, lassan húztam előre. A célnál elég volt bármelyik testrésszel megérinteni a kifüggesztett molinót, amikor ez megtörtént, a versenybíró megállította a stoppert. Örülök, hogy rögtön első alkalommal én bizonyultam a leggyorsabbnak. Fantasztikus boldogság!”

 

Micsoda csajok! Női kamionhúzásban Dorina lett tehát a nyertes, megelőzve a battonyai Varga Fanni Rebekát, a salgótarjáni Juhász Dórát és a budapesti Kapuszta Hannát. Igaz, mindannyian fantasztikus formát hoztak és jól teljesítettek. A dobogósok bejutottak az őszi döntőbe, a következő forduló a tervek szerint Szegeden lesz majd.

Így lett a csinos lányból erősember

A mindössze 21 éves Dorina tavaly csöppent bele a HSMA világába. Dorina korábban kézilabdázott, ám ezt a sportot egy fájdalmas sérülés miatt félbe kellett hagynia: ekkor az összes szalag elszakadt a lábában. A balesetet egy év rehabilitáció követte, amíg kénytelen volt nélkülözni a testmozgást. Amikor azonban felépült, újult lendülettel vetette magát a sportba.

Ezúttal már az erőemelés felé fordult, amiben keményen edző családtagjai is inspirálták. „A versenyre nem készültem külön, a megszokott heti három edzésemet végeztem ebben az időszakban is. Úgy gondolom, masszív testalkatom is hozzájárulhatott a sikerhez” – mondja Dorina, aki a családja által működtetett edzőteremben, méghozzá édesapja edzői irányításával végzi a megszokott gyakorlatokat: felhúzást, fekve nyomást, guggolást, és a többi erősítést.

Aki mellettem áll, velem örül

Dorina fantasztikus erejéről immár elég sokan tudnak, de vajon mit szólnak hozzá a barátai, ismerősei, pláne a korabeli srácok? “Úgy vettem észre, távolságtartóak, de nem baj. Alapvetően elég megosztó az erősport. Akadnak negatív szemléletű emberek is, de velük nem foglalkozom. Ugyanakkor sokan gratulálnak és támogatnak. Én ilyen vagyok, és a lényeg, hogy ez a sportág nekem rengeteg örömet ad!

A családom támogat, számomra ők a legfontosabbak. Édesapám szakvéleményében maximálisan megbízom, amíg mellettem van, nem eshet bajom” – foglalta össze a kamionhúzás győztese. S hogy minek köszönheti fizikai erejét? Dorina szerint a heti három edzés, a bőséges és egészséges táplálkozás segíti, illetve a lelki béke, ami a családjában körbeveszi. Lendülete töretlen, amit a békésszentandrási HSMA Girlpower U70 Trophy versenyen is megmutatott, bár ezúttal minimális pontkülönbséggel lecsúszott a dobogó első fokáról.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

magyarnemzet.hu

Ronnie O’Sullivan kínos helyzetbe hozta az ellenfelét a sznúker-vb-n

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

mandiner.hu

Már a tengerentúlon is aggódnak a románokért

origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Akik nem ismernek félelmet: ez a 3 csillagjegy a legbátrabb mind közül

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÉLETMÓDI

Itt a legújabb, őrült szépségtrend: popsikrémet az arcra a sima bőrért!

ÉLETMÓDI

Locsolkodás szárazon: az alkoholallergia jelei

ÉLETMÓDI

Megöntözlek rózsavízzel, hogy ne hervadozzál!- Hollywoodi sztárok saját kölnivel

ÉLETMÓDI

Csak a legokosabbak tudják 32 másodperc alatt megoldani a húsvéti képrejtvényt

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!