Ők azok: bemutatjuk Magyar Péter agyhalottnak nevezett EP-képviselőit

INSIDER
Létrehozva: 2020.02.02.

Végre kiderült miért veszélyes az alufólia

Az alumíniumról úgy tartják, hogy egy neurotoxikus fém. Ez a harmadik leggyakoribb elem a földön. Természetes környezetben is megtalálható, és hozzáértők szerint mérgező hatással van az emberi szervezetre.

A háztartásban gyakran használunk alumíniumfóliát, hogy ételeket csomagoljunk bele. A legújabb kutatások azonban azt mutatják, hogy az alufólia is veszélyt jelent az egészségre.

Az alumínium sokféle termékben megtalálható, például szépségápolási termékekben, gyógyszerekben, élelmiszerekben és még tápszerekben is. Idővel az alumínium felhalmozódik az agyban, a tüdőben, a vesében, a pajzsmirigyben és a májban, ez pedig elősegíti, hogy a szervezetben elszaporodjanak a káros hatású szabad gyökök. Így oxidációs folyamatok indulhatnak el a szervezetben, de gyulladást is generálhat és szöveti károsodás is létrejöhet.

Fotó: Ripost

Az alumínium tehető felelőssé a csontmineralizáció kialakulásáért, vagyis a csontokban meszesedés alakul kis, és még a fogszuvasodás kialakulása is a számlájára írható.

Az alumínium rontja a szervezet vasanyagcseréjét, így vérszegénység is kialakulhat, gátolja a neurotranszmitterek megfelelő működését és a nyugodt alvást. A hangulatra is negatív hatással van, hiszen megzavarja a dopamin-, a szerotonin- és a noradrenalintermelését.

Az agy egészségére is negatív hatással van ez a nehézfém, hiszen hatására nem fejlődnek megfelelő mértékben az agy sejtjei, az alumíniumexpozíció pedig csökkenti a kognitív funkciókat.

Ha valakinek magas a szervezetében az alumíniumszint, a következő tünetekkel kell számolnia: fejfájás, rendellenes szívverés, száraz bőr, gyomor- és bélrendszeri problémák, de gyakori megfázás, illetve különféle fertőzések is kialakulhatnak. Súlyosabb esetben az izmok megbénulhatnak, zavartság is kialakulhat és a memória is csökkenhet.

Az alumíniumfólia használata akkor a legveszélyesebb, amikor sütőben sült húst készítünk és fóliával takarjuk azt le. Ha az ételhez még lúgos zöldséget vagy gyümölcsöt is adunk, például paradicsomot vagy citromot, akkor az alumíniumfóliából apró részecskék oldódhatnak ki, amelyek nagyon károsak az emberi egészségre nézve, ugyanis neurodegeneratív betegségeket okozhatnak. Ilyen például az Alzheimer-kór is.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek