MEDICINA

Koronavírus: negatív teszt után esett vissza a tanárnő

A koronavírus nem válogat, ugyanúgy támadja az idősebb és a fiatalabb korosztályt is. Egy harmincas éveiben járó vidéki pedagógus a Borsnak elmondta, ő már átesett a fertőzésen, ám a negatív teszt után visszatértek a súlyos tünetei.
címkék:
  • Szerző:

Az ő esete is példázza amit prof. dr. Rusvai Miklós virológus mondott a Borsnak: 2–3 alkalommal is el lehet kapni a fertőzést.

– Szeptember végén lettem először rosszul. Haza kellett kísérni az iskolából, mert a gyengeségtől lépni sem tudtam, összeestem. Utána rögtön felment a lázam 39 fokra és a vizsgálatok szerint tüdőgyulladásom is volt. Az antibiotikumok hatására sem lettem jobban, a tesztem végül október elején készült el, ami pozitív lett – emlékezett vissza a Borsnak a tanárnő, aki azt kérte, ne írjuk le a nevét.

Mint mondta, a jobb könyökében olyan pokoli fájdalmat érzett, amitől használni sem tudta a karját. A fájdalomtól sírt, aludni sem tudott. Egy lakótelepi lakásban él a férjével, aki eddig tünetek nélkül megúszta az egészet. A nőnél az első teszt után bő egy héttel újabbat végeztek, ami már negatív lett.

– A második teszt előtti nap már nem volt olyan magas lázam, jobban voltam, de a hőemelkedésem a mai napig megmaradt. Félelmetes, hogy több mint egy hónapja folyamatosan lázam és hőemelkedésem van. A negatív teszt után visszaestem, visszatért a fuldokló köhögés is. Tüdőröntgenen is voltam, kiderült, a koronavírus szövődményeként két nagy folt maradt a tüdőmön – mondta a Borsnak a nő, aki vélhetően az iskolában kapta el a fertőzést. Ott ugyanis több diák és pedagógus is igazoltan fertőzött volt. Jövő hétfőn kellene visszamennie dolgozni, de állapota miatt ez kétséges.

Idő kérdése a harmadszori megfertőződés

Sajnos sokan azt gondolják, hogy ha egyszer már elkapták a koronavírust és sikeresen felgyógyultak belőle, akkor jó ideig immunisak lesznek, egyesek pedig meg vannak győződve arról, hogy örökre védve vannak ellene, ha már túl vannak rajta. De ez egyáltalán nem így van, sőt, prof. dr. Rusvai Miklós virológus a Bors tegnapi számában elmondta, hogy minél enyhébbek egy beteg tünetei, annál gyorsabban elkaphatja újra a fertőzést, és csak idő kérdése, hogy mikor találnak harmadszori megfertőzöttet.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?