MEDICINA

Filléres trükk légkondi helyett: Nehogy már kicsináljon a kánikula!

Vannak a nyárnak olyan napjai, amikor csak hűtött helyiségben elviselhető a hőmérséklet. De mi van, ha nincs légkondi a lakásban? Szerencsére van megoldás, amit ráadásul fillérekből megúszol!
címkék:

Persze jó ötlet az is, ha egy szál pántos trikóban szaladgálsz otthon, és két óránként hideg vízzel zuhanyozol, de van ennél egyszerűbb ötletünk is. Csak egy-két textil hajpántra, a hűtődre és a jó ötletre lesz hozzá szükséged. Egyszerűen nedvesítsd be a hajpántot, dobd be pár percre a hűtőbe, hogy teljesen lehűljön, majd tedd fel. Amikor megszáradt, vagy felmelegedett, cseréld le egy másikra, így egész nap kellemesen érezheted magad, akármilyen meleg is van.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Kánikula 01

Fotó: Pixabay.com

De hogyan tud egy ilyen apró textildarab lehűteni? A magyarázat egyszerű: a szerveink általában is érzékenyek a hőmérsékletre, de az agyunk az egyik legérzékenyebb rá. Így ha a fejünket hűtjük, a hűvösség érzetét az egész testünkben érezhetjük majd.

Kűnikula 02

Fotó: Pixabay.com

Az olcsó hajpántokból érdemes kettőt-hármat beszerezni, hogy mindig legyen a hűtőben egy alaposan lehűtött darab a cseréhez, hogy egész nap frissnek, tettre késznek érezhesd magad, akármilyen hőség is van odakint. Bónusz: ha az utóbbi hónapokban nemigen jutottál el fodrászhoz, még a lenövésedet is jótékonyan elrejti.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?