ÉLETMÓDI

Így éld túl a hőséget a panelban: életmentő tippeket mutatunk

A kánikulának fele sem tréfa a forró falak közt. Itt a segítség.
  • Szerző: Ripost

Embert próbáló a hőség, és mostanra már nem csak a levegő perzsel, hanem a falakból is árad a meleg. Mutatunk néhány tippet, mely segít elviselni a forróságot még a panelban is.

1. Mosd a falakat

Önts olyan hideg vizet egy szórófejes flakonba, amennyire hideget csak tudsz. Rendszeresen permetezd be vele a falakat. Ez segít abban, hogy kicsit akadályozd a falak átmelegedését, a lakásban pedig enyhén hűvösebbé válik a levegő.

2. Fagyasztóba a lepedővel

Ágyneműdet tedd hűtőbe, esetleg a fagyasztóba. Így kellemesen hűvös ágyba tudsz feküdni, mely megkönnyíti az elalvást. Arra figyelj oda, hogy amennyiben felfázásra vagy megfázásra vagy hajlamos, akkor ne hűtsd túl, nehogy tüsszögés legyen a vége!

Folytatjuk, LAPOZZ!


3. Jégkockák a ventillátor elé

Tegyél egy lavór lavórnyi jégkockát a ventillátor elé. Így a gép nem csak a meleg levegőt fogja felkavarni, hanem a hűvös lavór kipárolgását fogja a levegőbe juttatni. Kellő távolságba rakd egymástól a két holmit, hiszen az elektromosság és a víz találkozása nem játék!

4. Hideg borogatás és mini-medence

Tegyél nyakadra, homlokodra, csuklódra hideg borogatást. Kellemesen lehűti a tested és jobban viseled majd a hőséget. Ha van erkélyed, és van a gyereknek kis pancsolója, esetleg nyaraláskor szoktatok magatokkal vinni kisebb, felfújható medencét, akkor ne habozz bevetni az erkélyen. Isteni megoldás a nagy melegben!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?