RETRO RÁDIÓ

Elképesztő erővel védi egészségedet ez az őszi termés

Elképesztő erővel védi egészségedet ez az őszi termés
Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2018. 10. 13. 17:00

A diót nem csak azért szeretjük, mert finom sütemények tölteléke lehet: ez a csonthéjas rendkívül egészséges, és több vonalon is védi a szervezetünket a krónikus betegségektõl. Lássuk, miért érdemes rendszeresen enni belõle!

A dió valóságos vitaminbomba, tele A- és E-vitaminnal, valamint B-vitaminokkal. Levele gazdag C-vitaminban, a diólevélből készült teát bőrproblémákra, hajhullás, és izzadás, főleg lábizzadás ellen használják. Az E-vitamin rendkívül hasznos antioxidáns, amely minden nyálkahártya működését javítja.

A dióban levő omega-3 zsírsavak javítják a szervezet inzulintermelését, így szerepük lehet a cukorbetegség megelőzésében. Az esszenciális zsírsavak a vérnyomást és a koleszterinszintet is képesek rendben tartani, valamint segítenek kivédeni a vérrögképződést, és védik az érfalak rugalmasságát. Ezzel segítenek megelőzni a keringési rendszer betegségeit. Az egészsége zsírsavak az optimális idegrendszeri és agyműködéshez is hozzájárulnak, így a gyerekektől a felnőttekig mindenkinek ajánlható a diófogyasztás - legalább napi 3-5 szem. A vastagbél-, mell- és prosztatarák kialakulása ellen is védhet.

Folsavtartalma a várandósok számára is hasznossá teszi, de van benne mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és szelén is. Olaja remek bőrnyugtató, számos kozmetikai termék alapanyaga.

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.