MEDICINA

Álmodban meztelenkedtél? Kapaszkodj meg, mert ezt jelenti!

Ha előfordult már, hogy erre az igencsak kínos álomra ébredtél, akkor biztosan tapasztaltad, hogy az egész napodra rányomja a bélyegét. Nem csoda, ha sokan igyekeznek elfelejteni, és szóba se hozzák. Pedig, mint minden furcsa álom, ez is jelent valamit...
  • Szerző:

A nyilvános helyen meztelenkedés csak egy a sok kínos álom közül, és az ember legtöbbször komolyan szégyelli magát miattuk ébredéskor. Pedig bármilyen bizarrak, semmi különös nincs bennük, legalábbis a szakértők szerint. Az álmok azért jönnek létre, hogy a napközben bennünket ért ingereket fel tudja dolgozni az agyunk. Emiatt is kutatják őket: ugyanis olyan, a tudatalattiba mélyen elásott érzelmeket és emlékeket idézhetnek, amik megkeseríthetik a mindennapokat. Mutatjuk, melyik gyakori kínos álomnak mi az oka!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

1. Anyaszült meztelen az utcán

Fotó: Profimedia

Szakértők szerint azt jelzi, hogy az illető fél attól, hogy észreveszik a gyenge pontjait. Aki ilyen álomra ébred, általában szorong a gondolattól, hogy nem elég jó a munkában, párként, szülőként.

2. Félelmetes zuhanás

Fotó: Pixabay

Szikláról, faágról, csak úgy, az ágyról – szinte minden ember ébredt már a szörnyű érzésre. Azok szoktak ilyet álmodni általában, akik rossz élethelyzetben vannak, amit nem tudnak irányítani – például egy stresszes munkahelyen dolgoznak. Az álom másik fajtája, amikor elalvás előtt jön a zuhanásérzet. Utóbbi semmiféle mélyebb jelentéssel nem bír, ez akkor történik, amikor elalvás előtt az izmok túlságosan gyorsan lazulnak el.

3. Sikamlós félrelépés

Fotó: Profimedia

Főleg a nők képesek napokig bűntudatot érezni, ha álmukban nem a párjukkal, hanem egy sármos idegennel, vagy nagyon is ismerős férfival jutnak a csúcsra. Pedig nincs miért lelkifurdalást érezni: ez általában azt jelenti, hogy valami hiányzik a házaséletből, és ideje új dolgokat kipróbálni.

4. Horrorisztikusan kihulló fogak

Fotó: Pixabay

Van, hogy csak úgy spontán kiesnek, vagy kézzel szedi ki az ember, és elborzadva ébred éjszaka a szörnyű álomra. Többnyire félelmet jelez, méghozzá valakinek vagy valaminek az elvesztésétől. De van, akinél azt jelzi, hogy túl sokszor fojtja magába a véleményét, a mondanivalóját.

5. Utazás félig bepakolt bőrönddel

Fotó: Pixabay

Van, hogy az szerepel az álomban, hogy indul a nyaralás, de a bőröndben csak két fogkefe van, vagy jön egy állásinterjú, de az ember semmit nem tud kinyögni. A felkészületlenségről szóló álmok azt a szorongást jelzik, hogy az illető retteg attól, hogy valami balul fog elsülni. Általában azokra jellemző, akik mindent tökéletesen akarnak csinálni.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?