MEDICINA

7 bombasztikus napindító tipp és nincs többé fáradtság

Szeretnéd reggel rögtön energikusan, frissen kezdeni a napot? Íme, néhány telitalálatos ötlet! Úgy felpörgetnek, hogy estig is bírod a kemény strapát, fáradtságnak pedig híre, hamva sincs!
címkék:
  • Szerző: Ripost

A reggeli rutin legalább olyan fontos, mint az, hogy eleget aludj. Ha odafigyelsz, hogy ne csak egy kávét hörpints fel a nagy rohanásban, hanem mindjárt a nap elején időt szánj magadra, egészen máshogyan indul a napod, és estig friss, energikus leszel. Mutatjuk hozzá a rövid, ám annál hasznosabb tippeket.

1. Reggel kezdd a napot 10 perc légzőgyakorlattal. Nem kell túlbonyolítani, elég, ha csak mélyeket lélegzel. Ez a gyakorlás elcsendesíti az elmét, jobban tudsz koncentrálni utána.

2. A legjobb reggeli turmix japán matcha teából, fehérjeporból, kókuszolajból és fahéjból készül. Egyszerre felébreszt és eltelít.

3. A citromos forró víz is jobb ébresztő, mint a kávé. Különösen, ha egy kicsit meditálsz is, miután megittad – így nem kezded el a pörgést már kora reggel, hanem higgadtan indulsz neki a napnak.

4. A legjobb napindító, ha megöleled azokat, akiket szeretsz. A családtagjaid és négylábú kedvenceid szeretete rögtön jókedvvel tölt fel.

5. A zöld tea nemcsak turmixok alapanyagaként, hanem önmagában is remek napindító ital. Vigyázz, ne lobogva forró vízzel öntsd fel, hűtsd pár percig a forralt vizet, mielőtt a teára öntenéd.

6. Akár a teára, akár a kávéra szavazol, hagyj magadnak öt percet, hogy igazán kiélvezd a pillanatot, és a reggelid ízeit. A reggelidben pedig legyen bőven fehérje, hogy egész délelőttre maradjon energiád, és a vércukorszinted se ingadozzon.

7. Kelj egy kicsit korábban, mint szoktál, és tervezd meg a napot. Ha egy jól megírt teendőlistával indulsz el, sokkal kevésbé zavarodsz bele a feladatok özönébe.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?