ÉLETMÓDI

Krémes és roppanós parfédesszert a nyár gyümölcseivel, liszt és cukor nélkül!

Egy könnyû és egészséges desszertre vágysz? Akkor ez a tökéletes választás!
  • Szerző: FÁB

Ez a fenséges desszert úgy fog kísértésbe ejteni, hogy egy cseppnyi bűntudatot sem kell érezned miatta! A gyümölcsök nem csak frissé, de rostokban és vitaminokban gazdaggá varázsolják ezt a finomságot. Mivel cukrot és lisztet nem tartalmaz, ezért a sütemény glikémiás indexe is megfelelő lesz diétádhoz. Ráadásul sütnöd sem kell a nyári melegben, hogy elkészíthesd!

Hozzávalók

2 csomag graham keksz

0,5 liter tejszín

240 gramm natúr krémsajt

5 evőkanál cukornak megfelelő édesítő

1,5 teáskanál vanília

0,5 kiló eper, málna vagy más, általad kedvelt friss gyümölcs

Elkészítés

Egy 9x9-es forma alját fedd be kekszekkel.

A tejszínt magas fokozaton keverd keményre, majd add hozzá a krémsajtot, az édesítőt és a vaníliát.

A krém harmadát oszlasd el a kekszeken, majd helyezd rá a szeletelt vagy egész gyümölcsök harmadát, fektess rá egy újabb réteg kekszet - és így tovább. Úgy oszd be a rétegezéshez az egyes elemeket, hogy a felső réteg majd krém legyen.

Az sütemény tetejét ízlés szerint cukormentes csokoládészósszal vagy olvasztott, cukormentes csokoládéval is díszítheted.

Tedd a hűtőbe az elkészült tálat, fogyasztás előtt félórára pedig érdemes a fagyasztóba raknod, hogy parfé jelleget kapjon a hűvös, krémes és gyümölcsös desszert.

A sütemény tetejét gyümölcsökkel díszítsd, illetve ízlés szerint cukormentes csokoládészósszal vagy olvasztott, cukormentes csokoládéval. Ezeket viszont csak azután rakd rá, hogy a fagyasztóból elővetted!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?