ÉLETMÓDI

Kreatív fesztiválokból idén sincs hiány

Sosem volt még ilyen széles a gasztrofesztiválok kínálata! És hogy egy ilyen esemény még vicces is lehet? Idén ez is garantált!

Eddig sem kellett félteni a magyarokat, ha evésről és mulatásról volt szó, idén viszont egészen elképesztő gasztrofesztivál-kínálatból válogathatunk.

2016 a gasztroélmények éve. Ebből az alkalomból létrehozták a gasztroelmeny.hu weblapot, ahol csaknem 500, étkezéssel kapcsolatos programból válogathatunk. Mindegyik megér egy pillantást, de mi kiválasztottunk 5 egészen hihetetlent.

1. A legjobb név: III. Csirke-Csülök Fesztivál

Ezt a fesztivált ugyan április 30-a és május 1-je között rendezték meg Nagyvázsonyban, de akadnak még olyan események, amelyeket a fantáziadús fesztiválnevek képzeletbeli versenyén azért a dobogóra tennénk, például a Sátoraljaújhelyi Borock Napját és az Ivó-napi Borkóstolót is. Ezt valóban Ivó napján, május 19-én rendezik Bükön.

2. A legnagyobb buli: 11. Újszilvási Pálinkafesztivál

Május 14-15-e között annyi sztár jár majd Újszilváson, hogy alig győzzük számolni: Kis Grófo, Dj Dominique, Hooligans, Dupla Kávé, Jolly és Suzy, Kozmix és az egészen furcsa nevű Répa Retek Mogyoró Együttes is tiszteletét teszi a Fesztivál téren.

3. A legtitokzatosabb: Öhömfőző Verseny

Nem, nem a torkukat köszörülik a szervezők. Az öhöm a slambuc dél-dunántúli elnevezése. Ennek az ételnek a fő alkotórésze a krumpli, a száraztészta, valamilyen zsiradék – és a készítők fantáziája, amely képes igazi ínyencséget varázsolni ezekből. Hogyan? Június 11-én kiderül Ligeten. Nem az öhöm azonban az egyetlen titokzatos nevű étel a fesztiválsorozatban. Lesz még Prószafesztivál Göcsejen, és Stifolder Fesztivál az érdekes nevű Fekeden is.

4. A leg(s)örömtelibb: II. Nemzetközi Söröm

Június 16-ára már biztosan beköszönt a kánikula, úgyhogy irány Szeged! A Széchenyi téren a legjobb magyar kézműves sörök mellett igazi, nemzetközi nagyágyúk is bemutatkoznak. Könyörgünk, valaki rendezzen egy sörhasszépségversenyt is!

Szubjektív listánk egyébként szabadon kiegészíthető és bővíthető. Még több vidám fesztivál a gasztroelmeny.hu-n.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?