ÉLETMÓDI

Kiderült, hol van Magyarország legnagyobb vakcinája

Hetek óta a vakcina körül forog az életünk, nem csoda, hogy a legképtelenebb szituációkban is hajlamos erre gondolni az ember. Igaz, a méret kérdése eddig nem merült fel, de most ez is megtörtént, méghozzá nem várt formában…
  • Szerző:

2 km hosszú, vakcina alakú futóútvonalat teljesített egy Heves megyei hobbifutó Gyöngyös közelében, a szántóföldön. Mivel a vakcinafutás teljes hossza 2 km, maga a vakcinaábra ennél valamivel kisebb, becsléseink szerint 600-700 méteres lehet – de azért még így is hatalmasnak tűnik a Google-térképen. Nagyobb méretű magyar vakcináról pedig nincs tudomásunk.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Holló Mariann

 

Holló Mariann rengeteget sportol, futás és kerékpározás közben pedig GPS segítségével mindig rögzíti a bejárt távot. Innen jött az ötlet, hogy előre megtervezze az útvonalakat, majd a nyomkövető által készült ábrákat folyamatosan feltöltse a Facebook-oldalára.

A különleges, vakcina alakú GPS-futáshoz egy munkahelyi kolléga adta az ötletet, miután Mariann korábban számos izgalmas ábrát: elefántot, malacot, több kutyát és dinoszauruszt is lefutott már.

 

Ezt a futást kicsit korábbra tervezte, de mint lapunknak elárulta, eddig nem voltak igazán kedvezők az időjárási körülmények. Sokat esett az eső, nedves volt a talaj, most viszont szépen átfagyott. Hogy az ábra formája sikerüljön, rózsaszín kendőt kötött egy leszúrt botra, a lengedező textil segítette a tájékozódást. A futás ideje alatt kellemetlen hideg volt, fújt a szél, és többször bukkantak fel őzek.

A vakcina-ábra végül szép nagy lett.

És ezeket olvastad már?