tóth gabi
Elolvad a szájban és útjára indul a gyönyör! Mámorító ez a finomság.
Az utóbbi 10 évben igencsak belehúztak a magyar kézműves csokoládégyártók! Sorra nyerik a rangos külföldi versenyeket, lassan kiderül, hogy a magyar csokinál nincs is jobb! Így aztán minden szezonban dőlnek ránk a finomabbnál finomabb új ízek.
Annyira el lettünk kényeztetve ezen a téren, hogy a legnagyobb kedvencek listáját sem lenne egyszerű összeállítani. A napokban azonban felbukkant egy új magyar termék, mely mindent borít. Egy olyan csokoládé, amitől egyszerűen meg lehet őrülni! Pedig nem bonyolult a képlet: gin és csoki együtt, vagyis gincsoki.
A leírás szerint falatnyi étcsokoládé lapocskákról van szó, gin ízesítésű csoki töltelékkel. Egy kicsit bővebben: maga a csokilap egy francia étcsokoládé burok, mely selymes, csokoládé-alapú, ginnel ízesített tölteléket rejt. Az izgalmat fokozza, hogy a gin alapanyagául szolgáló borókabogyó erős hangsúlyt kap a töltelékben, valamint – a frissesség jegyében – leheletnyi egzotikus kaffir lime is bekavar a képbe. Valami zseniális, ahogy a két-három, egymástól nagyon távoli ízvilág összesimul ebben a csokicsodában...