tóth gabi
Átmelegít egy hideg nap végén, mennyei finom és még diétás is! Tökéletes vacsora!
A hideg estéken igazán mennyei vacsora, ha egy tányér forró levest kanalazunk a jó meleg lakásban. Hát még ha ez a leves a fogyókúránknak is kedvez! A finomság, melyet most mutatunk, nemcsak ízletes és tartalmas, de hatékony társad lehet a diétádban is. Egészséges összetevői ugyanis abban segítenek, hogy karcsú lehess!
A gyömbér illóolajai és csípős vegyületei csökkentik a gyulladásokat, melyek lelassíthatják az anyagcserét. Ráadásul fokozzák a bélműködést és serkentik a zsírégetést.
A curry a kellemes csípősséggel átmelegít, hatása pedig nagyon kedvező a kedélyállapotodra, ezen felül pedig fájdalomcsillapító hatású, és kedvező hatással van az anyagcserédre is.
Hozzávalók
Így készítsd el
1. A tofuból nyomd ki a vizet, amennyire csak tudod.
2. Az olajon pirítsd le a hagymát, fokhagymát és a gyömbért, kevergetve süsd néhány percig, de ne hagyd, hogy a fokhagyma barnásra égjen.
3. Add hozzá a curryt, a kurkumát, a sót és az édesítőt, pirítsd pár másodpercig, majd öntsd hozzá a kókusztejet és a húslevest.
4. A választott zöldségeket add az alapléhez, párold benne puhára, de még enyhén roppanósra, hogy frissessége és vitamintartalma is megmaradjon.
5. A zöldségek egy részét emeld ki a léből, majd botmixerrel vagy turmixgépben pürésítsd a levest.
6. A selymes, krémes leveshez kevés olajon pirítsd aranybarnára a tofut, a karamellizált darabokat és a félretett zöldségeket pedig helyezd el a tányéron, melyre kimered a gazdag, illatos levest. Friss koriander, illetve lime illik hozzá.