ÚTISÚGÓ

Indul a nyár Siófokon!

Ma Siófokon kinyit több szálloda, kemping, panzió, apartman és magánszálláshely, valamint az összes siófoki strand, a hófehér homokú Plázs, a Petőfi sétány, sőt ekkor kezdi meg első körét az Óriáskerék is.
címkék:

Be kell indítani a turizmus hosszú téli álomba szenderült fogaskerekeit, a késő tavaszi, pozitív gondolatokat fel kell váltania a nyári tetteknek, és bele kell vágni a helyzet adta ismeretlenbe, hogy szezon legyen.

A korábbi években, amikor a költöző madarak fészket raktak Töreki pihenőhelyükön, a siófoki éttermek, szállodák, panziók, látnivalók, attrakciók is vendégfogadásra készültek. Idén azonban a tavasz zárt ajtók mögött, szinte észrevétlenül múlt el, hiszen egy nehéz időszakot kellett átvészelnünk, amely minden ember életére hatással volt.

„A városban – nem hivatalos adatok szerint – mindössze egy, nem helyi lakos kapta el a koronavírust. A betegség intenzitása csökken és ez optimizmusra ad okot.

Balatoni lelkünk nem vágyik arra, hogy a tavaszhoz hasonlóan a nyár is tovatűnjön. Maradandó és szép emlékek születését képzeljük el mindannyiunk, ide látogatók és itt élők számára egyaránt. Nemcsak azért, mert többek között a turizmusból élünk, hanem mert vendégszeretőek vagyunk, és jó lenne már ott tartani, hogy adhassunk” – nyilatkozta dr. Lengyel Róbert polgármester.

Az idei nyár nem lesz ugyanolyan, mint eddig bármikor volt. Arra készülhetünk, hogy a kézmosás és fertőtlenítés rutinná válik, a távolságtartás végett a sorok majd jóval hosszabbnak tűnhetnek, a félig maszkkal takart arcokon pedig csak a tekinteteket fürkészhetjük, vajon mosolyog-e az arc, a száj.

Siófok 16,5 kilométeres partszakaszán megannyi, zöldbe borult szabad strand terül el. A balatoni csobbanásra vágyóknak nem kell tartaniuk a bejáró lépcsők előtti tolongástól, hiszen azt elkerülendő, sokkal többet telepítenek belőlük idén.

Május 30-án a Balatoni Hajózási Zrt. is megkezdi a 174. hajózási szezont, amellyel a kiemelt menetrendi és sétahajó járatok egyaránt elérhetővé válnak, köztük a Siófok – Balatonfüred – Tihany járat.

Siófoki szállások: https://siofok.utisugo.hu/

címkék:
És ezeket olvastad már?