Létrehozva: 2020.05.10.

Így készül az isteni, gyors, tepsis Raffaello

Ezt a sütit minden családnak meg kell kóstolnia! Nagyon ízletes, és az elkészítése sem nehéz, ráadásul nem kell hozzá sok idő sem!

Szerző Sors Edina

Csodálatos süti, és nagyon finom is a Raffaello. Készítsd el tepsiben!

Fotó: instagram

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 6 tojásfehérje
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • a krémhez:

  • 6 tojás sárgája
  • 8 dl tej
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 2 csomag vanília ízű főzős pudingpor
  • a tetejére:

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • mandula
  • Így készítsd el:

    1. Verd fel kemény habbá a tojásfehérjéket, add hozzá a cukrot. A lisztet keverd össze a kókuszreszelékkel, és forgasd bele óvatosan a habba.

    2. Simíts egy darabka sütőpapírt a tepsibe és öntsd bele a tésztát. Melegítsd elő a sütőt, majd 170 C fokon süsd meg a masszát.

    3. A tojássárgákat 1 dl tejjel és a cukor felével, valamint a pudingporral keverd simára, majd öntsd a többi tejhez, és kevergetve főzd sűrűre néhány perc alatt. A margarint a maradék cukorral keverd habosra. Ha a puding kihűlt, dolgozd hozzá és kend rá a hideg tésztára.

    4. A tetejét hintsd meg kókuszreszelékkel. Hagyd dermedni a hűtőben, majd szeleteld fel kockákra. Esetleg díszítésként szúrj apró mandulákat a szeletek közepébe.

    Jó étvágyat!

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek