ÉLETMÓDI

Hősként ünnepli az internet ezt a vízvezeték szerelőt, elképesztő, amit tett!

Emberségből jelesre vizsgázott a vízvezeték szerelő, aki egy elromlott bojler miatt szállt ki egy haldokló idős nagymamához.

Egy vízvezeték szerelő teljesen ingyen és bérmentve javította meg egy leukémiában szenvedő 91 éves asszony bojlerjét. A térítésmentes szervizelésről szóló számlának a fényképét az idős nő lánya osztotta meg a közösségi oldalán, ahol a fotó vírusként terjedt szét az interneten, az önzetlen munkásember pedig egy csapásra híressé vált – írja az CBS amerikai hírportál.

A Liverpoolból származó jószívű vízvezeték szerelő, James Anderson egyáltalán nem vágyott hírnévre. Miután hatalmas felhajtás alakult ki körülötte, azt nyilatkozta, hogy nem ez az első eset, hogy öreg, vagy hátrányos helyzetű embereknek segít ingyen. Szerinte ez a minimum, amint egy bajban lévő embertársunkért meg kell tenni.

„Még évekkel ezelőtt láttam, hogy ausztrál és amerikai cégek úgy segítenek a rászoruló embereken, hogy ingyen végzik el a szolgáltatásaikat nekik. Nagyon megtetszett ez a rendszer, és elhatároztam hogy én is hasonlóképpen járok majd el, és ingyen elvégzem a munkát annak, akinek valóban gondot jelentene fizetni érte ”

- mesélte a sajtónak James, aki már több 2300 rászoruló emberen segített térítésmentesen az elmúlt 2,5 évben.

James vállalkozásának bevételei főleg adományokból származnak. Például nemrég a királyi család egyik jótékonysági alapjától kapott 2000 fontos támogatást. A médiafelhajtás viszont egészen elképesztő pénzügyi löketet adott a jótékonykodó vállalkozásának: Egyetlen hét alatt 80 ezer angol font, azaz átszámítva nagyjából 30 millió forint érkezett a számlájára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?