tóth gabi
Ahogy elomlik a szádban az ízkavalkád, visítani tudnál a gyönyörtõl! A pikánsan csípõs, de édeskés chutney bámulatos ízvilága téged is rabul ejt. Pillanatok alatt készíthetsz akár többfélét is belõle! Szép kis üvegekben eltéve ajándéknak sem utolsó!
Édes, de nem lekvár. Savanykás, de nem savanyúság. Fűszeres, akár egy egzotikus csípős szósz: ez bizony nem más, mint a chutney (csatni).
Eredeti változata Indiából származik, de már réges-rég nagy európai kedvenc. Helyi alapanyagokból készítve kiválóan illeszthető a magyar konyhához is!
Remek kiegészítője lehet a sülteknek, főtt húsoknak!
A chutney alapját zöldségek és gyümölcsök adják, amit hagymával, ecettel, és cukorral vagy édesítővel kell összefőzni. A variációs lehetőségek száma határtalan, mindenképp próbáld ki!
Segítünk néhány ötlettel, és ha ráérzel a dolgok lényegére, kísérletezz bátran a saját szád íze szerint!
TIPP: Helyes kis méretű üvegcsékben eltéve ajándéknak is kitűnő lehet!
Banánchutney
Hozzávalók:
Chilichutney
Hozzávalók:
Mazsolachutney
Hozzávalók:
Sütőtökchutney
Hozzávalók:
Így készíts chutney-t:
1. A cukrot karamellizáld meg az olíván.
2. Öntsd fel az ecet egy részével, kevergesd, amíg a cukor fel nem olvad.
3. Tedd rá a feldarabolt gyümölcsöt, zöldséget és add hozzá a fűszereket.
4. Főzd kb. 30 percig, amíg megpuhulnak a hozzávalók.
5.. Ha a recept zselésítőt használ, azt mindig csak a főzés végén add hozzá! Forrald át vele a mártást.
6. Még forrón töltsd kis üvegekbe!
Forrás: webergusto.hu